MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Erol Altunoğlu; Önce Halk,Önce Kartal
Erol Altunoğlu; Önce Halk,Önce Kartal

2014 Yerel seçimlerinde Kartal Belediye Başkan aday adayı olan Mali müşavir Erol Altunoğlu ile Ülke gündemi, Kartal gündemi ve yaklaşan seçimler hakkında konuştuk.

Kartal halkı kendisini yakından tanıyor ama biz kendisinden Erol Altunoğlu’nu okuyucularımız için ve Kartal halkı için tekrar anlatmasını istedik.

Erol Altunoğlu kimdir,siyasete sıcak bakıyormu, Kartal Belediye Başkanlığı için tekrar aday olacakmı, olursa projeleri nelerdir gibi sorular sorduk kendiside sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi.

Erol bey kendisini tanıtarak sözlerine başladı;

” Ben Erol Altunoğlu 1965 yılında Muş’ta dünyaya geldim.Aslen Bayburt’luyuz. Bayburta’da Trabzondan gelmişiz. O dönemlerde Tarıma elverişli yerlere göç olsun,Ziraat ve Tarım ilerlesin diye Devlet bazı teşvikler vererek tarıma elverişli yerlerde insanlara imkanlar sunmuş.

Dedem’de o dönemler Çaykarada olmasına rağmen Devletin sunmuş olduğu bu imkanlardan dolayı yaklaşık 50 hane olarak Muş’a yerleşmişler.

1970’de babam İstanbul’da bir aliminyum fabrikasında işçi olarak çalışıyordu. Okula başlama çağlarım geldiği için annemle beraber babamın yanına geldik. O gün bugündür Cevizli Orhantepe mahallesinde oturuyoruz. İlk okulu,Orta okulu ve liseyi Kartal ilçesinde tamamladım.Üniversite için Ankara’ya gittim ilk dört yıllık bölümü işletme fakültesinde okudum,arkasından İstanbul’a döndüm ve İstanbul Üniversitesi İşletme fakültesinde ve Hukuk Fakültesinde lisans üstü çalışmalar yaptım. Sonrasında İstanbul Üniversitesinde ve Marmara Üniversitesinde uzun yıllar hocalık yaptım.

2002 yılında Üniversitenin rotasyon çalışmaları kapsamında doçentlik hazırlıkları yapmak için Almanya’ya gittim.
Almanya’da Avrupa Birliği kapsamında Belediyecilik sistem işleyişi ile Türkiye’deki sistem işleyişi ile ilgili yapılanları,yapılmayanları geliştirme konulu çalışmalar yaptım ve konuyla alakalı 5 yıl boyunca Hollanda’da, Fransa’da, Danimarka’da incelemelerde bulundum.

2008 yılında bu çalışmalarımı tamamladıktan sonra tekrar Ülkeme döndüm,yine son yıla kadar Üniversitede çalışmalarımı sürdürdüm geçen yılda Üniversitede çalışmalarımı bıraktım.

Şimdi ekip arkadaşlarımla beraber Mali müşavirlik ve denetmenlik yapıyorum.

SİYASET YAPMAKLA BELEDİYECİLİK YAPMAK AYNI ŞEY DEĞİL SANIRIM, BİRAZDA ÜLKEDE VE İLÇELERİMİZDE YAPILAN BELEDİYECİLİK HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZİ ALABİLİRMİYİZ.

Şimdilerde Başkanlar Genel merkezlerini ikna etmek suretiyle Başkan oluyor o beş yılını bir şekilde geçiriyor, iyi yada kötü işler yaptığına bakmadan ikinci beş yılın derdine düşüyor.Geriye doğru bakmadan, bakmıyorlarda zaten yapmadıklarını görmeden bir şekilde yine ikinci, bir şans itiyorlar ve bazı ilçelerde olduğu gibi 25 yıl o makamda kalıyorlar. Hiç bir farkındalık yapmadan 25 yıl , yada diğer ilçeler ilk 5 yıllarında yararlı olmadan nasıl ikinci bir şansı istiyorsunuz.Bunlar sorgulanmalı bence.

Neticede siyasetle Belediyeciilik birbirine karıştırılmaması lazım. Büyükşehir Belediyesi falanca partiden, İlçe Belediyesi falanca partiden diye düşünülmeden sadece Halkın menfaatleri için hizmet yapılması lazım.

SAYIN ALTUNOĞLU SANIRIM TEKRAR KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLACAKSINIZ, HENÜZ ÇOK ERKEN AMA BİRAZDA SEÇİLİRSENİZ YAPACAĞINIZ PROJELERİNİZDEN BAHSEDERMİSİNİZ.

Öncelikle şunu belirteyim, her ne yaparsak Kartal Halkının menfaatine olacağının garantisini verebilirim. derdimiz makam mevki,lüks makam arabaları, korumalar değil tamamiyle Kartal’a ve Kartal halkına hizmet olacak.
Yapılan her iş, üç beş kişinin çıkarına değil, Kartal’ı dolduran bütün halkın yararına olacak.

İl icraatımız olarak Belediyede kullanılan makam araçlarını tamamen kaldırmak olacak. Hiç bir Başkan Yardımcısı,Müdür kendimde buna dahil olmak üzere makam arabası kullanmayacak. Herkes görevine kendi imkanları ile gelecek. İsraf konusu olan bütün fazla harcamalar tespit edilip kısıtlanacak ve buralardan arttırılan birikim Kartal halkına hizmet olarak geri dönecek.

Sağlık konusundada kalıcı ve güçlü projelerimiz var. En güzel yaşamayı büyüklerimizin, engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın hak ettiğine inanıyoruz.

Onların geçmiş özlemlerini ve tüm ihtiyaçlarını göz önüne alarak iktisadi işletmelerimiz üzerinden, ülkenin yedi coğrafi bölgesinde ayrı ayrı Sağlıklı Yaşam Köyleri kuracağız.

Ülkemizin en temiz havasına sahip konumlarda hayata geçirilecek köy projemiz büyüklerimizin, engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın sağlıklı, aktif ve sosyal bir hayat sürmesini sağlayacak.

Sağlıklı yaşam köylerimizde, hastane sonrası, hastane tedavisi sonlanmış ama evde bakım güçlüğü çekilen, tıbbi bakım ağırlıklı, fiziksel tedavisi kısıtlı ve yatağa bağımlı, hastalıkları nedeniyle özel bakım gereksinimi duyan vatandaşlarımıza yönelik uzman doktor-hemşire ve yaşlı bakım personeli ile hizmeti vereceğiz.

Hem bakıma muhtaç hastalara hem de yakınlarına huzur getireceğiz.
Ülkemizde ve şehirlerinde henüz tam olarak yerine oturmamış olan Kurban kesimi sorunumuz var o konuyla ilgilide çözümler geliştireceğiz.

Sağlıklı kurban kesimine iktisadi işletmelerimiz üzerinden kesin çözümler geliştireceğiz.

Kurbanlık hayvanların kent merkezine girişini engellemek, yaklaşık bir ay sağlıksız ortamlarda hayvanları iyice yorup hırpalamamak, kurbanı yetiştirildiği vilayette yerinden oynatmadan ve yaklaşık şehrimizde satılanın yarı fiyatından daha az bedelle daha ucuza mal etmek için, bina yöneticileri nezdinde oluşturulan kurbanlık ortaklıkları üzerinden alınan siparişler doğrultusunda, Kars, Erzincan, Erzurum gibi şehirlerde iktisadi işletmelerimiz üzerinden kurulacak kurbanlık hayvan yetiştirme ve kesim merkezlerinde dini icaplara uygun şekilde kesimleri vekaleten gerçekleştirilecek.

Daha sonra kurbanlık hisseler, sağlıklı ambalaj kutularına mühürlenerek konulacak ve en geç bir hafta içerisinde kurban sahiplerine bina yönetimi aracılığıyla ulaştırılacak.

Bu yolla hem sağlıklı, hem de hesaplı kurbanlar adeta hayvan katliamına dönüştürülmeden sağlanmış olacak.

Zira, sağlık kontrollerinden geçirilmeyen kurbanlıklar hastalık yayabilir.

Kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus, hayvan satın alırken gerekli sağlık kontrollerinden geçip geçmediğini araştırmaktır.

Biz bu araştırmaları sizin yerinize üzerimizdeki kamu sorumluluk bilinciyle yerine getireceğiz.

Keza, gerekli sağlık kontrolleri yapılmayan kurbanlıklar ile oluşacak temas ise kişilere, kist, tüberküloz, kuduz, şarbon, gibi bulaşıcı hastalıkların geçmesine neden olabilir.

Yapılan her iş, üç beş kişinin çıkarına değil, Kartal’ı dolduran bütün halkın yararına olacak.

Binaların iç ve dış cephe temizliklerini bedelsiz olarak üstleneceğiz.

Beraberinde önceden rulo halinde verdiğimiz farklı renklerde çöp poşetlerine konulacak olan, mutfak, kağıt, naylon, metal ve cam olmak üzere ilgili renklere ait çöplerin bina içi günlük bakım ve temizliğini yapan görevlilere teslim edilmesini talep edeceğiz.

İlgili görevliler teslim aldıkları çöpleri ilgili cadde veya sokakta inşaa edilmiş ve renklerine göre ayrıştırılmış kuyu düzeninde yapılmış kapsül kazanlara atacak.

Mutfak çöpü, kazan içerisinden ilaçla sulandırılarak alttaki foseptik çukuruna aktarılacak, burada bakterilerden arındırılmış berrak su haline getirilmiş olan su, binanın bulunduğu cadde ya da sokakta fıskiye yoluyla gece saatlerinde yeşil alan sulandırılmasında kullanılması yoluyla kesin atıksız olarak yok edilmiş olacak.

Diğer kağıt, naylon, metal ve cam çöp kazanları ise kazanlarda piston yoluyla sıkıştırılarak balya haline getirilecek ve bu yolla kazan tartı fişi ile hurda alıcısı firmaların kendi araçları ile tahliyesi yoluna gidilecek.

Hurda satışından elde edilen kazanç ilgili cadde ya da sokağın geliri sayılacak.

Bu yolla belediye bütçesinin yaklaşık üçte birine tekabül eden harcamadan tasarruf edilmiş olunacak.

Hurda satış hasılatı ve harcamadan tasarruf edilen bütçe payı karşılığında, binaların asansör, elektrik panosu ve tesisatı, kalorifer araçları ve tesisatı, baca temizliği hizmet bedelleri bu gelirden mahsup edilecek.

Bu branşlarda çalıştırılacak personel, ilçe içerisinde ikamet eden işsiz ve mesleksiz vatandaşlarımızdan, İş-Kur üzerinden bize ait uygulamalı eğitim merkezlerinde yetiştirilecek ve istihdam edilecek.

Bu yolla bir yandan, binalar kamu güvenliği kapsamına alınmış olacak, diğer yandan da ilçe insanının iş ve meslek sahibi olması sağlanacak.
Temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir akıl oluşturacağız.
Sürdürülebilir kalkınma anlayışına dayalı, kentin yaşam kalitesini geliştiren, çevreye duyarlı ve yoksulluğu giderici programları uygulamaya sokacağız.
Kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımına yönelik çalışacağız.
Mahalle Halk Meclisleri, Mahalle Yürütme Kurulları ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu vasıtasıyla, sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunacağız.
Kent Konseylerinin yeni yapıları yoluyla, kent yönetiminde saydamlık, katılımcılık, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasını sağlayacağız.
Kent konseyinde oluşturulan görüşler, mutlak surette belediye meclisinin ilk toplantısında gündeme alınarak değerlendirilecek.
Mahallelerde her apartman yöneticisini halk meclisi üyesi saymak suretiyle, mahalle halk meclisleri oluşturacağız.

Mahalle halk meclisi kendi mahallesinin 9 kişiden oluşan yürütme kurullarını belirleyecek.

Bu yürütme kurullarının başkanları, İlçe Kent Konseyi Yürütme Kurulu’ nu meydana getirecek.
Çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırarak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlayacağız.

Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlerine sahip çıkarak geliştireceğiz.
Yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığı, demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştireceğiz.
projelerimizin bir kısmı bunlar tabiki Kartal Halkına yapacağımız hizmetler saymakla bitmez. Yeri ve zamanı geldiğinde diğer projelerimizide açıklayacağız.

Baştada dediğimiz gibi derdimiz Makam,Mevki ve şatafatlı bir hayat değil, ben yaklaşık 50 yıldır aynı mahallede oturuyorum, seçilirde Balediye Başkanı olursam yine aynı evimde oturmaya devam edeceğim. Makam aracı kullanmayacağım, Odamda oturup Kartal’ı oradan yönetmeyeceğim sokaklarda, şantiyelerde ve halkın içinde olup onlarla beraber yöneteceğim.

Geliştirdiğimiz ve sunacağımız projelerimiz Kartal ve Kartal halkı için olacak. Sizin aracılığınızla onlara buradan selam ve sevgilerimi iletirim. Sizlerede gazeteniz aracılığı ile bizleri Kartal halkıyla buluşturduğunuz için teşekkür ederim.
Bizlerde Sayın Erol Altunoğlu’na teşekkür ettik ve çıktığı yolda başarılar diledik.

Haber:Nuray Yılmaz

Galeri
📆 04 Nisan 2018 Çarşamba 16:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR