İçinden geçtiğimiz dijital çağa başlangıç süreci; pandemi ile birlikte yeni dünya paradigmalarını da hayatımıza soktu.
Birçok alanda olduğu gibi eğitimde de yeni dünyada her şeyin eskisi gibi olmayacağı aşikar. Eğitimin içeriği ve eğitim içeriklerinin öğrencilere ulaşma metotları artık değişmeye mecbur bir hal aldı. Dünya ekonomik formunun açıkladığı ”eğitimde yeni dünya becerileri “de zaten gelecekteki meslek ve iş hayatını doğrudan şekillendirir tanımlamayı yaptı. Bu becerilerde eksiklik gösteren bireylerin iş hayatında da umduklarını bulamayacaklarına işaret etti.
ÖĞRENME NASIL İLGİ ÇEKİCİ OLABİLİR?
Revogen olarak 11-18 yaş aralığında ki kuşak için; eğitimde yeni dünya becerileri odaklı bir içeriği Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ile birlikte oluşturduk. 11-18 yaş arası çocuk ve gençlerde yeni dünya becerileri ile farkındalık oluşturmak ve gelişimlerine katkı vermeyi amaçlayan bu içeriklerin de yine bu yaş grubunun, kuşakdaşlardan bilgiyi daha hızlı ve istekli aldığı gerçeğinden yola çıkarak, kuşakdaş anlatıcılar vasıtası ile kuşağın bilgi almada kullandığı internet ve sosyal medya tabanlı bir portal üzerinden hayata geçirdik. Onlara güvenlikli bir sosyal ağ içinde yeni dünya kazanımlarının verilmesinin, grubun kuşaksal özellikleri gereği yoğun olarak kullandıkları sosyal medya iletişim kanalı içinde kuşak özelliklerine uygun olarak verilmesini amaçlayarak, öğrenmede en önemli kriter olan öğrenme motivasyonunu arttırdık.
SOSYAL MEDYA AĞI İÇERİSİNDE DİJİTAL EĞİTİM PLATFORMU
Revogen sosyal eğitim medya ağı içerisinde yer alan; Zen Media bölümünde “Aktivist”, “Aktüel”, “Farkındalık”, “Psikoloji”, “Müzik”, “Eğlence” formatlarında çocuklarda öğrenme iştahı uyandırmak adına, bu yaş grubuna ilginç gelebilecek nitelikli yapımlarla öğrenme sürecini etkin kılmayı amaçlıyoruz.
SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YENİ DÜNYA MÜFREDATI
Revogen’i müfredat yerine yetkinlik ve beceri odağı, gerçek hayata yakınlık, girişimci birey yetiştirme, multidisipliner programlar, asekron eğitimle akademik yıldan bağımsız öğrenebilme üzerine inşa ediyoruz.
Ayrıca öğrencinin gelişimine katkı verir şekilde, bu sosyal ağda kullanıcının sosyal sorumluluk projelerine katılımı, sosyal ağın yönetiminde etkin olma gibi imkanlar sunarken, diğer yandan ise üretim temelli dijital ekonomi imkanı sunularak, kullanıcıya gelir sağlamasının önünü açıyor, GİG ve dijital ekonomi kavramlarını pratiğe döküyoruz.
NİTELİKLİ VE GÜVENLİ SOSYAL MEDYA
Tüm bu gelişim süreçleri, kullanıcıya aynı zamanda linçsiz, trollsüz, uygunsuz içeriklerle karşılaşmayı minimuma indirmiş, aktivist, eleştirel düşünmeyi özendirici, 11-18 yaş aralığında üyelikle hizmet veren kapalı devre güvenli bir sosyal medya ağı olarak hazırlandı. Günümüzde eğitimde yaşanan sorunlara farklı bir bakış açısı ile yaklaşıp, bununla beraber yine -18 yaş grubu için ana akım sosyal medya platformlarında yaşadıkları olumsuzlukları da önlerken sosyal medyanın kullanıcılarının gelişimlerine verdiği katkılardan da mahrum kalmayacağı, ülkemiz ve dünya geleceği için Revogen’i bir sosyal girişim projesi olarak Haziran ayı içinde, tüm çocuk ve gençlere yaz hediyesi olarak hayata geçiyoruz.
Bir yanıt yazın