MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Röportaj, Toplum » SAHİL DOLGU ALANLARI BÜYÜKŞEHİR YETKİSİNDEDİR
SAHİL DOLGU ALANLARI BÜYÜKŞEHİR YETKİSİNDEDİR

Kartal meydanındaki havuz Büyükşehir Zabıtasının denetimindedir, ayrıca Güvenlik görevlisi de mevcuttur. Yasal olarak Kartal Belediyesi Zabıtasının sorumluluk alanı dışındadır. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Kartal Çeçenistan Parkında bulunan Süs Havuzu çocukların yüzmek için ilgi odağı oldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl yapılan süs havuzu çocukların akınına uğruyor. Gün içinde serinlemek için girdikleri havuzun çocuklar için tehlike arz ettiği gözlerden kaçmıyor.


Vatandaşlardan aldığımız eleştirilerde vatandaşların buranın Kartal Belediyesi bünyesinde olduğu halde neden yetkililer ilgilenmiyor diye isyan ediyorlar. Bizde bu isyanı haklı bularak küçük bir araştırma gerçekleştirdiğimiz de bu alanın Kartal Belediyesine değil İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yetki alanında olduğunu gördük. 
“SORUMLULUK ALANIMIZIN DIŞINDADIR”
Kartal belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün’ e konu ile ilgili açıklama yapmasını istedik. 
Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün “ Mevzuat çok açık 5216 sayılı yasa diyor ki. Deniz dolgu alanları Büyükşehir’in inisiyatifindedir. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu alanlar Büyükşehir’in yetki ve sorumluluğundadır.
Geçtiğimiz yıllarda biz buraya bir kütüphane kurmak istedik Büyükşehir Belediyesi buna bile izin vermedi. Biz kanuna ve mevzuata göre çalışıyoruz. Orada Büyükşehir Belediyesinin güvenliği ve yetkilisi var. Biraz ileride MOBESE kameraları var. Burada bulunan güvenlik ne için orada duruyor.
Kendilerinin yapmış oldukları Park ve Süs Havuzunun birileri tarafından tahrip edilmemesi birileri tarafından yanlış bir şekilde kullanılmaması için görevliler var. Yani burada görev yapan arkadaşlar eğer burada çocuklar süs havuzuna girmişse onlara müdahale edecekler. 
“GEREKTİĞİNDE GÜVENLİK AMAÇLI DENETLİYORUZ”
Bizlere bu tarz şikâyetler geldiği zaman bizler burası Büyükşehir’in alanı biz karışmıyoruz demiyoruz ve gelen şikâyetleri değerlendirip hemen müdahale ediyoruz. Çocukların zarar görmemesi için bizim arkadaşlarımız her zaman çocukları uyarıyorlar ve uyarmaya da devam edecekler. 
Ama bizim görevli arkadaşlarımız havuzun başında sürekli durup Büyükşehir’e ait bir alanda görev yaparlarsa o zaman ne demek burada ki yetki ve görevleri sen üstleniyorsun anlamına gelir. Bizim arkadaşlarımız onları uyarıyorlar burada polis dahi devreye girebilir sonuçta can ve mal güvenliği söz konusu. 
Büyükşehir’in elemanları var onların yetki alanları orada bir şey yapmaya çalıştığımız zaman hemen gelip soruyorlar ne yapıyorsunuz diye burada diye. Buraya bakabilirler ve burayla ilgilenebilirler. Biz Kartal Zabıtası olarak burada gördüğümüz olumsuz durumlara hemen müdahale ediyoruz. 
Fakat ne kadar çocukları uzaklaştırırsak uzaklaştıralım tekrar geri geliyorlar. Bizler insani görevlerimizi yerine getiriyoruz ama Büyükşehir Belediyesi kapsamı içerisinde olduğu için çok fazla müdahale edemiyoruz. Her şeyi kanuna uygun legal yollarla Kartal halkına yardım ederek, esnafa yardım ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 
Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün’e sorduğumuz sorulara içtenlikle verdiği cevaplar için teşekkür ederiz.

Galeri
📆 27 Haziran 2019 Perşembe 01:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR