MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, Manşet, Toplum » Özel ANAKENT Okulları’nın kitap sevgisi
Özel ANAKENT Okulları’nın kitap sevgisi

Özel Anakent İlkokulu ve Anaokulu öğrencileri, ’Kitap En Büyük Sevgidir’ düşüncesinden yola çıkarak her yıl geleneksel olarak  kutladığı 14 Şubat Dünya Kitap Değiş-Tokuş Günü’nü, bu yıl da 13 Şubat Cuma günü kutlamıştır.

 

Öğrenciler, okumuş oldukları, sevdiği kitapları evlerinden getirerek birbirleriyle değiştirdiler. Hazırlanan küçük afişleri de kitaplarına yapıştırarak anılarını kalıcı hale getirdiler. Anakent öğrencileri, sevgilerini kitap armağanıyla göstermenin yanı sıra paylaşmanın keyfini yaşadılar.

 

Ayrıca Hayata Renk Ver Derneği’nin başlatmış olduğu ‘Koridor Kütüphanesi Projesi’ ne destek veren okulumuzun Göztepe Araştırma ve Geliştirme Hastanesi Onkoloji Bölümün’nde uzun süreli yatan çocukların faydalanması için açtığı kütüphaneye yerleştirilmek üzere, bugünden itibaren öğrencilerimiz yıl boyunca evden getirecekleri kitapları okulumuzdaki ‘kitap bağış kutusuna’ bırakarak bu özel güne anlam katacaklardır.

 

Dünya Kitap Değiş Tokuş Günü’nün internet sitesinde (www.bookgivingday.com) verilen bilgilere göre, “Bu günü kutlamak için bir çocuğa yeni veya kullanılmış bir kitap hediye edebilir; çocukların çok olduğu bir bekleme odasında, -örneğin bir sağlık ocağının bekleme bölümünde-, yeni ve eğlenceli bir kitabı bırakabilir;  ya da çocuklarınızın büyüdükleri için artık okumadıkları kitapları güzelce paketleyip, çeşitli organizasyonlara bağışlanabileceği gibi, birbirini seven arkadaşlar arasında da kitap değiş-tokuşu yapılabilir.”

 

📆 13 Şubat 2015 Cuma 16:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR