MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum, Tuzla » Kadın Kent Gönüllüleri, “Etkili İletişim”le Gönül Kazanıyor
Kadın Kent Gönüllüleri, “Etkili İletişim”le Gönül Kazanıyor

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Kadın Kent Gönüllüleri’ne yönelik etkili iletişim seminerlerini sürdürüyor.

 
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sosyal İnceleme Komisyonu, Kadın Kent Gönüllüleri’ne etkili iletişim becerilerini kapsayan eğitimine devam ediyor. Eğitime konuşmacı olarak katılan İstanbul Uluslar Arası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekteri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitim Programı Formatörü Şengül Yiğit, Kadın Kent Gönüllüleri’ne eğitim verdi.

 
Günlük yaşantıda ve sosyal inceleme ziyaretleri sırasında yaşanılan iletişim süreçlerine değinen Yiğit, iletişimde ilk izlenimin çok önemli olduğunu vurguladı. Vazgeçme, erteleme ve üşenmenin etkili iletişimde yeri olmadığını belirten Yiğit,  temel iletişim sorunlarının kişisel algılama ve yorumlama, kalıplaşmış yargılar ve ön yargılar, rol, statü ve cinsiyet farklılıkları, işitme ya da dinleme sorunlarından kaynaklandığını söyledi.

 

Yiğit, “Etkili iletişim becerilerini hayatımızın her anında uygulayarak iletişimde etkili bir eş, etkili bir anne olmalıyız. İletişim, yaşamımızın yaklaşık 4’te 3’ünü kapsayan bir olgudur. Hayatımızı kolaylaştıracak iletişim için hoşgörü, sevgi, saygı, empati ve tahammülü bir arada tutmalıyız” dedi.

📆 13 Mart 2015 Cuma 18:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR