Çocukların ve gençlerin ruh sağlığı önceliklerine vurgu yapan; çocuklar, gençler, aileler ile eğitimcilerin eğitim alanında yaşadıkları ruhsal ve davranış sorunları konu edinen Okul Ruh Sağlığı Sempozyumu bu yıl beşinci kez Psikolojik Rehabilitasyon ve Eğitim Programları Derneği (PREP) ve Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi Bölümü ortaklığıyla 25-26 Mart tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. “Okulda Sosyal Medya, Internet ve Yeni Teknolojilerin Kullanımında Sorumluluklar” başlığıyla Harvard Tıp Fakültesi, Boston Çocuk Hastanesi, Fogarty Uluslararası Ruh Sağlığı ve Gelişimsel Bozukluklar Araştırma Programı ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen sempozyum yeni nesillerin gelişimi ve ruh sağlığı üzerinde etkili olan sosyal medya ve yeni teknolojilerin kullanım şekillerini detaylı olarak tartışmaya açacak. PREP Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Meltem Kora’ya göre ise fayda ve riskleri kapsamlı bir şekilde araştırılmadan yeni teknolojileri toplu olarak tehlikeli olarak ilan etmek doğru değil.
Psikolojik Rehabilitasyon ve Eğitim Programları Derneği (PREP) ve tarafından iki yılda bir düzenlenen okul ruh sağlığı sempozyumlarının beşincisi bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi Bölümü ortaklığıyla Harvard Tıp Fakültesi, Boston Çocuk Hastanesi, Fogarty Uluslararası Ruh Sağlığı ve Gelişimsel Bozukluklar Araştırma Programı ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin katkılarıyla 25-26 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu yılki ana başlığı “Okulda Sosyal Medya, Internet ve Yeni Teknolojilerin Kullanımında Sorumluluklar” olan sempozyumda konusunda uzman yerli ve yabancı bir çok uzman konuşmacı yer alacak.
Hepimiz Yeni Nesilleri Anlamalıyız
5. Uluslararası Okul Ruh Sağlığı Sempozyumu’nun okullarda bizzat çocuk ve gençlerle çalışan değerli eğitimcileri, akademisyenleri, uzmanları, ebeveynleri ve idarecileri bir araya getirecek olduğunu ifade eden PREP Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Meltem Kora, ortaya konan sorunların geniş eğitim-sağlık perspektifinde tartışılacağını belirtti. Kora,” Yeni sistemler çocuğun ve gencin doğrudan iletişim kurması ve sosyal hayatı üzerinde yarattığı değişikliklerle, şüphesiz ki yeni nesillerin gelişim ve ruh sağlıkları üzerinde etkili oluyor. Bu etkileri toplu olarak tehlikeli ve riskli ilan etmeden önce, güncel kullanım alanları ve amaçlarının, nasıl bir etkileşim biçimine yol açtıklarının, çocuk ve genç ruh sağlığı ve eğitim gereksinimleri açısından nasıl fayda ve riskler taşıdığının kapsamlı olarak araştırılması ve düzenlemelerin bu bilgiler ışığında yapılması büyük önem taşıyor. Yapılması gereken en önemli şeyin ise anne babalar, eğitimciler ve ruh sağlığı uzmanları olarak bizlerin zorlukla ayak uydurabildikleri bu yeni çağı anlamak ve doğru hareket etmek olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple alanında uzmanlaşmış, dünyanın en önemli üniversitelerinde görev alan konuşmacılarımızla dolu dolu bir sempozyum geçireceğimize inanıyorum” dedi.
Uzman İsimler Sempozyumda
Başkanlığını Harvard Üniversitesi Boston Çocuk Hastanesi’nden Dr. Kerim Münir ve Yale Child Study Center ve Marmara Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Yankı Yazgan tarafından yapılacak sempozyum yerli ve yabancı uzman isimleri ağırlayacak. Almanya’dan Weissenau, Ravensburg Çocuk ve Ergen Psikiyatri ve Psikoterapi Merkezi Başkanı Prof. Dr. Renate Schepker, Marmara Üniversitesi Çocuk Ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Arman, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kültegin Ögel, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Berna Arda, ODTÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Prof. Dr. Kaan Kora ve Bahçeşehir Üniversitesi Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilgün Sarp ve PREP Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Meltem Kora konuşmalarıyla sempozyumda yer alacak.
Bir yanıt yazın