Oyun oynarken kafası darbukaya sıkışan 1 yaşındaki Bünyamin anne ve babasıyla birlikte kendisini kurtaran İstanbul İtfaiyesine teşekkür ziyaretinde bulundu. Aile, İtfaiye ekibine ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür etti. Ziyarette, Bünyamin’e itfaiyeci kıyafeti ve itfaiye aracı hediye edildi.
Bağcılar’da oyun oynarken kafasını darbukaya sıkışan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan bir yaşındaki Bünyamin Yurtcanlı’nın anne ve babası, itfaiyeye teşekkür ziyaretinde bulundu.
Fatih İtfaiyesi’ne gelerek yetkililerle görüşen Baba Ali ve anne Sebahat Yurtcanlı, çocuklarını kurtardıkları için itfaiyecilere teşekkür etti. İtfaiye erleri ise kurtardıkları küçük Bünyamin’e itfaiye elbisesi, oyuncak itfaiye arabası ve ambulans hediye etti.
Ziyaret esnasında, afacanlığı nedeniyle kafası darbukaya sıkışan Bünyamin Yurtcanlı, gazetecilerin mikrofon ve kayıt cihazlarıyla oynadı. Bünyamin Yurtcanlı’nın alnında, darbukanın oluşturduğu yara izinin olduğu görüldü.
Gazetecilere açıklama yapan anne Sebahat Yurtcanlı, mutfakta iş yaparken büyük çocuğunun yanına gelerek “Anne Bünyamin’ın kafası darbukaya sıkıştı” dediğini belirterek, “Darbukayı Bünyamin’in kafasından çıkarmaya çalıştım. Yapamayınca gidip kayınbiraderimi çağırdım. O da denedi, çıkaramadı. Bunun üzerine itfaiyeyi aradık. İtfaiyedeki görevliler çocuğu hastaneye getirmemiz gerektiğini söylediler. Sağ olsun, itfaiye erleri hastaneye gelmişler. Onlar uğraşıp çocuğumu kurtardı. Oğlum çok ağlıyordu. Ben de panikledim. Baygınlık geçirdiğim için operasyonun yapıldığı yere beni almadılar” diye konuştu.
Baba Ali Yurtcanlı ise hastanede itfaiye erlerinin gerekli müdahalede bulunduğunu ifade ederek, “İtfaiye erleri sayesinde oğlumuz sağlığına kavuştu. Şu anda hamdolsun hiçbir sıkıntısı yok. İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a ve İstanbul İtfaiyesi’ne özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
İtfaiyeci Eren İnal da kurtarma operasyonunu şöyle anlattı; “Daha önce çok fazla kurtarma operasyonuna gittik ama ilk defa başı darbukaya sıkışma vakası gördüm. Önce çocuğu sakinleştirmek ve nefes almasını kolaylaştırmak gerekiyordu. Darbukayı en zayıf olduğu yerinden kestik. Daha sonra da son kalan metal parçayı çıkararak kardeşimizi kurtardık.”
Bir yanıt yazın