Sultanbeyli’den tüm dünyaya şiir yankılandı… 2-5 Mayıs tarihleri arasında 17 farklı ülkeden 38 şairin katılımıyla gerçekleşen “Türk Dünyası Şiirleri” temalı 6. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, düzenlenen kapanış programıyla sona erdi.
Kapanış programında konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, tüm şairlere teşekkür ettiğini belirterek, “Dört gün boyunca ilçemiz ve İstanbul unutulmayacak bir festivale ev sahipliği yaptı. 17 farklı ülkeden 38 şairimiz ‘Türk Dünyası’ teması altında zulme karşı başkaldırının şiirlerini okudular. İlçemizin okullarında gençlerimizle buluşan şairlerimiz şiirin o manevi ruhunu tüm dünyaya duyurdular, zorbalığı kendine şiar edinmiş tüm güçlere karşı ilçemizden okunan şiirler tüm dünyada yankılandı. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi, hiçbir zaman kanı, canı, dini ve imanı bir olan kardeşlerimizle ayrılmadık. Aramıza mesafe koymaya çalışanlara karşı yürüttüğümüz mücadele ebediyete kadar sürecektir. Coğrafyalarımız dışında hiçbir farklılığımız bulunmayan aziz kardeşlerimizle aramızdaki mesafeler de kalkacak ve barışın, dostluğun, kardeşliğin şiirlerini hep birlikte söyleyeceğiz. Hayatları boyunca zorbalığın batağına saplanmış güçlerin unutmaması gereken bir şey vardır ki; Allah’tan başka zafer sahibi yoktur. İnanıyorsak muhakkak üstünüzdür. Ve biz dün nasıl inanıyorsak bugün de inanıyoruz; ta ki bu hak toprakları zafer elde edene kadar da mücadelemiz sürecektir.” ifadelerini kullandı.
“Kültür Devrimimize Katkı Sunacağına İnanıyoruz”
Konuşmasına devam eden Başkan Keskin, “İlk gün de bahsettiğim gibi Adriyatik’ten Çin Seddine kadar yapacağımız o tarihi yolculuğun ilk adımları bu dört gün boyunca atılmıştır. Dicle kenarında, İdil’de, Tuna Boyu’nda artık bize kimsenin zulmedemeyeceği günlerin yapı taşları oluşturulmaya başlanmıştır. Birikimlerimizin paylaşacak çoğalacağı, ortak kültürel mirasımızdan doğan güç birliğinin filizlendiği tarih yazılmaya başlanmıştır. Farklı lehçelerle, farklı ağızlarda okunan şiirlerimizin birleştiği nokta zulme dur demektir. Ezilenin yanında, ezenin karşısında olmamız gerektiğini tekrar hatırlatmaktır. Dünyanın neresinde zulüm varsa, kimden gelirse gelsin bu zulme karşı meydan okumaktır. Barıştır, dostluktur, kardeşliktir, birlik ve beraberliktir. Cenab-ı Hak’tan niyazım altıncısını gerçekleştirdiğimiz şiir festivalimizin ülke olarak kültür devrimimize de en büyük katkıları sunmasıdır.” diyerek festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.
Kapanış programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de şiirin ve şiir festivalinin önemine değinerek Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e teşekkür etti.
Kapanış programında şairler Adem Turan, Cemalettin Latiç (Bosna Hersek), Aykut Nasip Kelebek, Gülten Abdula (Romanya), Ercan İriş, Habibe Ahmatova (Bulgaristan), Hatice Çay, Hasanboy Gayubov (Tacikistan), Kadir Ünal, Mihail Kürkçü (Moldova/Gagavuzya), Sıddık Ertaş, Ramis Aymed (Rusya/Tataristan) ve Şakir Kurtulmuş şiirlerini okudular.
Bir yanıt yazın