MENÜ ☰
ARTDUŞ
Aralık 2025
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ”Flormar İşçi Kıyımına Devam Ediyor”
”Flormar İşçi Kıyımına Devam Ediyor”

Gebze’de kurulu bulunan Flormar adlı kozmetik fabrikasında, sendikaya üye olan 127 Kadın  işçi, işten çıkarıldı. İşçiler, fabrikanın önünde bir araya gelerek, halay çekip, düdük çalarak protestoda bulundu.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Flormar adlı kozmetik ürünleri fabrikasında, Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi örgütlenme çalışması yaptı. Firma ise sendikaya üye olan 127 işçinin işlerine son verdi.

İşten çıkarılan işçiler, fabrikanın önünde bir araya gelerek halay çekip, düdük çalarak protestoda bulundu. Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkan Yardımcısı Eyüp Akdemir, eylemlerini sürdürdüklerini belirterek, “2018 Ocak ayından bu yana Kosan Kozmetik yani Flormar’da bir örgütleme faaliyetimiz var.

Bu örgütlenme faaliyeti devam ederken bakanlıktan çoğunluğumuzu aldık. Fakat işverene ulaştığında, burada bir sendikal faaliyetin olduğunu düşünerek ilk önce 12 arkadaşımızı, daha sonra da 127 arkadaşımız derken bu işin önüne geçemeyeceğini düşünerek sendika üyesi önünde gördüğü, selam verdiği, bu işe destek vermekle alakalı olan herkesi iş hakkını tazminatsız bir şekilde feshetti.Şu anda 127 arkadaşımızın iş hakkı İş Kanunu 25. maddeden feshedildi dedi.

Gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

istanbul34gazetesi.

Galeri
📆 25 Temmuz 2018 Çarşamba 22:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL
29 Ekim

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR