MENÜ ☰
ARTDUŞ
Kasım 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » İBB’DEN OTİZMLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL EĞİTİM
İBB’DEN OTİZMLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL EĞİTİM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ‘Gelin Engelleri Birlikte Aşalım’ sloganıyla engelli ve ailelerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İBB Engelliler Müdürlüğü Esenyurt, Beyoğlu ve Kadıköy’de bulunan Otizm Eğitim Uygulama Merkezleri’nde 2018 yılı içinde 0-6 yaş arası 589 otizm tanılı öğrenciye 23 bin 696 seans özel eğitim hizmeti verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Otizm Eğitim Uygulama Merkezleri”nde 0-6 yaş gelişimsel gerilikleri olan çocuklara özel eğitimler veriyor. İBB Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü; işitme engelliler, görme engelliler, down sendromlular, ruhsal – duygusal bozukluğu olanlara, zihinsel engelliler, ortopedik engellilere, otizmlilere ve ailelerine eğitimler vererek onların sosyal hayata adaptasyonlarını sağlamak, bağımsızlaşmalarına destek olmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Engelliler Müdürlüğü; Esenyurt Otizm Eğitim Uygulama Merkezi, Beyoğlu Otizm Uygulama Merkezi ve Kadıköy Okul Öncesi Otizm Merkezinde, özel eğitim desteği ile 0-6 yaş otizmli çocukların bağımsız veya bağımsıza yakın hale gelebilmeleri için özel eğitim programları uyguluyor. Merkezlerden eğitim alan bireylerin sahip olduğu beceriler ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yaşına uygun öz bakım, bilişsel, sosyal-duygusal ve iletişim becerilerini kazanmaları, akranlarına yakın seviyeye gelebilmeleri sağlanıyor. Konuşma ve dil terapi desteği ile dili kullanabilme becerisi geliştirilerek iletişim becerileri destekleniyor. 

İHTİYACA GÖRE EĞİTİM UYGULANIYOR
İBB Özel Eğitim Uygulama Merkezleri’nde, 0-72 ay gelişimsel geriliği olan; down sendromu, otizm ve mental retardasyon tanılı veya ön tanılı çocuklara eğitsel değerlendirme sonucunda ihtiyacına göre; yoğun bireysel, bireysel, grup, spor ve müzik eğitimleri verilmektedir. Eğitim programları sayesinde bireyin öz bakım becerilerinin, ince-kaba motor becerilerinin geliştirilmesi, dil-iletişim becerilerini etkin kullanabilmesi, sosyal yaşama uyum sağlanması ve bunlarla beraber akademik becerilerinin geliştirilerek çocuğun okulda kaynaştırma programına katılması mümkün olmaktadır. 

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA HİZMET


📆 09 Şubat 2019 Cumartesi 22:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR