Hayatın her alanında güvenlik insan hayatı için büyük önem taşıyor. Sokakta, işte, okulda ya da evde, güvenlik tedbirleri alınmadığı takdirde görünen ya da görünmez kazalar oldukça riskli sonuçlar doğurabiliyor.
Kimi kazalar ölümle bile sonuçlanabiliyor. Gündeme fazla gelmese de en çok ev kazaları insan hayatını tehlikeye sokuyor. İstatistiklere göre ev kazaları sıklık ve ölüm oranları açısından iş ve trafik kazalarından sonra geliyor.
Türkiye’deki ölüm sıralamasında, ev kazası sonucu ölümler 4. sırada yer alıyor. Araştırmalara göre, tüm kazaların %18-25’ini yine ev kazaları oluşturuyor. Devlet İstatistik Enstitüsü’nün kayıtlarına göre de 1-4 yaş grubu çocuk ölüm nedenleri arasında, ev kazaları yine 4. sırada bulunuyor.
Yenilikçi tasarımlar ve çevreye duyarlı ankastre ürünlerle mutfakları güvenli ve şık ortamlara dönüştüren Silverline, ev kazalarının ciddiyetine duyarlı kalarak ‘Güvenli Yaşam Kitapçığı’ hazırladı.
Silverline Ankastre’nin tüketicisiyle ücretsiz olarak paylaştığı ‘Güvenli Yaşam Kitapçığı’nda evin tüm alanlarında oluşabilecek kazalara karşı alınacak tedbirleri sıralıyor. Kitapçık içinde ev kazalarının tipleri ve tehlike kaynakları, mutfak, banyo, çocuk odası, banyo ve balkonlarda oluşabilecek tehlikelere karşı önlemler detaylı olarak yer alıyor.
Ayrıca küçük yaşta çocuğu olan ebeveynler düşünülerek çocuklar için alınacak tedbirler de ayrı olarak işleniyor. Kitapçığın dikkat çeken bölümlerinden biri de mutfak kazaları bölümü. Ev içinde yoğun zaman geçirilen mutfaklarda kullanılan kesici aletler, sıcak ortam, gazlı veya elektrikli ısıtma cihazlarının her biri ayrı bir tehlike kaynağı olabiliyor ve bu yüzden ev kazalarının en fazla olduğu alanlar olarak öne çıkıyor.
Bir yanıt yazın