Beykoz’da çocuklara dijital çağın gerektirdiği yetenek ve bilinci kazandıracak “Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi” Projesi kapsamında öğretmenlere yönelik dijital dünya ve öğrencilere doğru yaklaşım konusunda farkındalık eğitimleri sürüyor.
Beykoz Belediyesi ve Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) işbirliğiyle, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın hibe desteğiyle kurulan “Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi”nde ilçedeki 10-24 yaş arasındaki 450 çocuk ve genç dijital vatandaşlıktan medya-okuryazarlığına birçok konuda eğitim alıyor.
Türk-Alman Üniversitesi’nden uzmanların eşlik ettiği, çocuk ve gençlere dijital dünyada güvenle var olma, etik kurallara uygun hareket etme ve girişimcilik kabiliyeti kazandırması amaçlanan projeden öğretmenlerle birlikte veliler de yararlanıyor.
Beykozlu çocuk ve gençlerde dijital dünyanın fırsat ve tehditleri konusunda bilinç oluşturması beklenen projenin öğretmenlere yönelik ikinci eğitim semineri Celal Aras Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti.
Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sehla Ertan tarafından verilen “Dijital Güvenlik” başlıklı eğitim seminerinde, artan teknoloji kullanımıyla birlikte hayatımızda her geçen dün daha fazla yer alan dijital dünyada doğru bilgiye erişme yolları, internetin doğru kullanımı ve dijital ebeveynlik konuları ele alındı.
Öğretim Görevlisi Sehla Ertan: “Siber Zorbalık En Yaygın Tehdit”
Seminerine internet ortamında doğru dijital bilgiye erişme konusunda bilgiler vererek başlayan Öğretim Görevlisi Sehla Ertan, internette araştırma yapılırken bir strateji belirlenmesi ve zaman yönetiminin sağlanması gerektiğini vurguladı.
Dijital dünyada çocuk ve gençleri bekleyen en yayın tehdidin siber zorbalık olduğunu, 10-24 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin muhakkak buna maruz kaldığını söyleyen Sehla Ertan, teknolojiyi kullansın ya da kullanmasın tüm öğretmenlerin öğrencileri bu konuda bilinçlendirmesi gerektiğini belirtti.
Öğretim Görevlisi Sehla Ertan: “Dijital Dünyada Rehber ve Yol Arkadaşı Olalım”
Ailelerin sık başvurduğu dijital araçları yasaklama yönteminin çözüm getirmeyeceğini, aksine tepkisel bir direnç yaratacağını ifade eden Sehla Ertan, öğretmenlerin öğrencilere dijital dünyada rehberlik ve yol arkadaşlığı yapmasını tavsiye etti.
Proje kapsamındaki farkındalık eğitimleri, Türk-Alman Üniversitesi Araştırma Görevlisi Adalet Yardımcı tarafından verilecek “Teknoloji Bağımlılığı Semineri” konulu seminerle devam edecek.
Bir yanıt yazın