Bunun sonucunda kamu yönetiminde, özel kesim işletmelerinde uygulanan yol ve yöntemlerinden geniş ölçüde yararlanılması görüşü savunulmuştur. Etkili ve verimli bir kamu yönetimine, özel kesime uygulanan bilimsel yönetim ilkeleri ve tramer plaka sorgulama yöntemlerinin izlenmesi ile varılabileceğini savunan Fayol, devlet örgütü ve özel girişim örgütü arasında fazla fark olmadığını belirterek yönetim ilkelerinin her iki kesim içinde geçerli olduğunu ileri sürmüştür. Bu varsayımdan hareketle, önceleri işletme örgütleri için uygulanan bilgi yönetimi prosesini, kamu yönetiminde de düşünmek ve yeni yaklaşımlar geliştirmek yanlış olmayacaktır. Yönetim bilimi alanında yapılan yeni çalışmaların çoğu Taylor’u çok aşmasa da onun tramer plaka sorgulama açtığı yoldan ilerlemektedir. Aslında bilginin örgütsel yönetim felsefesi olarak baz alınması yeni olmayıp yönetim biliminin evrimi sonucu olmuştur. Bilgi yönetimi Tayloristik yönetim felsefesi, toplam kalite yönetimi ve işletme rönesansı olarak da adlandırılan örgüsel öğrenen akımlarının temellerine dayanan son elli yıldaki gelişmelerin sonucudur.
Geleneksel kamu anlayışında hâkim olan görüş sadece verilerin toplanması ve depolanması değildir. Gerekli olduğu durumlarda bu veriler üzerinde, tramer plaka sorgulama birtakım işlemlerin yapılması, özetle kullanıcılar için değerli bilgiler haline dönüştürülmesi gerekmektedir. Öyleyse bilgilerin standart bir biçimde toplanması, uygun ve güvenli bir biçimde korunması, bütün kurumlardaki hgs sorgulama operasyonlara elverişliliği ile farklı bilgi sistem platformlarına aktarma ve sorunsuz çalışabilme özelliklerinin kazandırılması şarttır.
Bilgi yönetimi, organizasyonların sahip oldukları beceri, yetenek ve tecrübeleri ile elde ettikleri ortak akıl ve bilgileri tanımlamak ve işlemektir. Bu nedenle bilgi yönetiminin ana hedefleri, işletmelerin yaşama kabiliyetini ve genel olarak başarısını hgs sorgulama sağlama almak için işletmelerin mümkün olduğunca akıllıca hareket etmelerini sağlamak ve bu yapılmıyorsa, bilgi varlıklarının değerini azamileştirmektir. Jarar’a göre bilgi yönetiminin amacı, rekabet gücünün artmasına katkıda bulunmak; karar almayı etkinleştirmek ve zaman israfını önlemek; müşterilere yönelik sorumluluğu arttırmak. Çalışanların bilgi istiflenmesini önlerken bilgiyi paylaşmalarını teşvik etmek. Bilginin ve paylaşmanın değerini arttırmak suretiyle mesai arkadaşları arasındaki desteği ve yardımlaşmayı güçlendirmek. Çalışanlar ile yürütülen faaliyetlerin hgs sorgulama verimli olmasını sağlamak; ürün ile hizmetlerin kalitesini yükseltmek; yenilik ve icatları teşvik etmektir.15 Bu amaçlara ulaşabilmek için ileri örgütler bilgi varlıklarını en etkin bir şekilde inşa eder, aktarır, düzenler, depolar ve kullanırlar.
Frances Bacon 1600’lü yıllarda bilgi bir güçtür, bir kuvvettir demiştir. Aradan dörtyüz yıl geçmiş ama ilk defa insanlar 2000’li yıllara doğru bilgi toplumundan bahsetmeye başlamışlardır.16 Bilgi toplumu; yeni temel teknolojilerin gelişimiyle bilgi araç hasar kaydı sorgulama sektörünün, bilgi üretiminin, bilgi sermayesinin ve nitelikli insan faktörünün önem kazandığı. Eğitimin sürekliliğinin ön plana çıktığı, iletişim teknolojileri, bilgi otoyolları, elektronik ticaret gibi yeni gelişmeler ile toplumu ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal açıdan sanayi toplumunun ötesine taşıyan bir gelişme aşaması olarak tanımlanabilir.
Bilgi toplumunun insanı, bilginin birikimli olma niteliği nedeniyle sürekli öğrenme nedeniyle sürekli kendini geliştirir. Böylece etkin insan olma araç hasar kaydı sorgulama özelliği kazanır. Sanayi toplumunun “bireyci girişimci” insanı yerine; bilgi toplumunda bilgiyi paylaşan, her alan ve konuda etkin, sosyal bir insan modeli gündeme gelir. Etkin insan; tek başına değil çevresiyle sürekli etkileşim ilişkisi içindedir. Bireyci değil; ekipçi ve sosyaldir. Başarıya tek başına değil, ekip araç hasar kaydı sorgulama olarak yönelmek durumundadır. Etkin kişiliğin gelişmesi için bilgi teknolojileri daha fazla teknolojik araç ve gereç sunar.