MENÜ ☰
ARTDUŞ
Kasım 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Tuzla » Başkan Yazıcı: “Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor, bu savaş suçudur”
Başkan Yazıcı: “Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor, bu savaş suçudur”

Filistinli foto muhabir Hassona’dan tüm dünyaya mesaj: Bu trajedi bitmeli
“Bir gazeteci olarak değil de bir insan olarak size şunu iletmek istiyorum; bu trajedi sonsuza dek bitmeli çünkü artık ağlayacak kimsemiz kalmadı” dedi.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin, İsrail’in Gazze’de işlediği suçları tüm açıklığıyla ortaya koyan, temel delil niteliğindeki ‘Kanıt’ kitabında yer alan fotoğraflarından oluşan sergi, Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde açıldı. Tuzla Belediye başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Gazze’de insanlığın büyük dramı yaşanıyor, savaş suçudur. Hiçbir zaman çocukların ölümünü mubah kılacak bir savaş yoktur, anlayış yoktur. Bu sergide bir toplumun yok edildiğini, katliama yönelik saldırıların olduğunu resimlerden görebiliyoruz” dedi.

İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık suçu, Anadolu Ajansı’nın muhabirleri tarafından bir kez daha gözler önüne seriliyor. AA muhabirlerinin bölgede çektiği fotoğraflardan oluşan Kanıt kitabı, sergiye dönüştü. Kitaptaki 50 adet fotoğraf ile açıklamalarını içinde barındıran sergi, Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde vatandaşlarla buluşturuldu. Açılışa Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, Anadolu Ajansı Haber Akademisi Müdürü Cihangir İşbilir ve çok sayıda davetli katıldı.

“KENDİ CANLARINI TEHLİKEYE ATARAK MESLEK HAYATLARININ EN ZOR İŞİNİ BAŞARDILAR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “AA muhabirleri, katliama şahit oldukları yerde, Gazze’de, kendi canlarını tehlikeye atarak meslek hayatlarının belki de en zor işini başardı. Dünyaya bu zulmü göstermek istemeyenlere inat ve rağmen gerek ülkemizde gerek dünyada bugün duyduğumuz gibi uluslararası mahkemelerin açılmasına da vesile oldular. Bütün AA muhabirlerini ve gazetecilik mesleğini yapan büyün gazetecileri yürekten tebrik ediyorum. Bu zulmün durmasına bir vesile olarak gazetecilerin bu özverili çalışmalarını gösterebiliriz. 112’ye yakın gazetecinin orada şehit edildiğini duyduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Cumhurbaşkanlığımızın kontrolü ve desteğiyle ülkemiz ve milletimizle Gazze ve İsrail’deki bu katliama dünyaya duyurma konusunda hassasiyetle çalışıyorlar. Anadolu Ajansımızla, muhabirlerimizle, ülke ve millet olarak duyurduk ve duyurmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR ZAMAN ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNÜ MUBAH KILACAK BİR SAVAŞ YOKTUR”

Başkan Yazıcı, “Babayım 2 tane evladım var. Özellikle çocukları gördüğümde Allah düşmanıma yaşatmasın diyorum. İnsan kendi çocuğu için empati yaptığında daha iyi anlayabilir. Dünyada bir çocuğun ölümüne şahit olmak bir insanın yaşayabileceği en büyük dramlardan bir tanesidir. Hayatta bir annenin, babanın yaşayabileceği en büyük acı evladını kaybetmektir. Burada insanlığın büyük dramı yaşanıyor, savaş suçudur. Hiçbir zaman çocukların ölümünü mubah kılacak bir savaş yoktur, anlayış yoktur. Ama burada bir toplumun yok edildiğini, katliama yönelik saldırıların olduğunu resimlerden de görebiliyoruz” dedi.

“BU TRAJEDİ SONSUZ DEK BİTMELİ ÇÜNKÜ ARTIK AĞLAYACAK KİMSEMİZ KALMADI”

Gazze’deki savaşta 56 gün kalan AA foto muhabiri Mustafa Hassona da sergiyi ziyaret etti. Hassona, Gazze’de yaşadıklarını şöyle aktardı:

“Oradaki durum çok büyük bir trajedi. Son yüzyılın en büyük savaşı diye addedebilirim. Bunun bir örneğini de Suriye’de görmüştük. Oradan çıktığımda hala hayatta olduğum için şükrettim. Çok zor bir durumdu; gazeteciler hedef alınıyordu. Gazze’de 105 gazeteci hayatını kaybetti ve çoğu bir saldırıda ölmedi, hedef alındı. Bu savaşta 56 gün yaşadım. Daha öncesinde de Gazze’de 5 savaş gördüm. Bu savaşta beni en çok etkileyen olay ise bombalanmış bir evden kucağında kızıyla bir adam çıkartmışlardı. Bombardıman anında sarılmışlardı. Hastaneye götürüldüklerinde çözmeye çalıştılar ama çözemediler çünkü ceset öldükten sonra hareket ettirmeleri çok zordu. O yüzden ikisini kefenleyip birlikte gömmek zorunda kaldık. Yaşadığım en trajik an buydu. Böyle sergi ve kitapların gerçekleri ortaya çıkarmak gibi önemli bir görevi var. Bu yüzden bu tarz sergilerin devam etmesi çok önemli. Bir gazeteci olarak değil de bir insan olarak size şunu iletmek istiyorum; bu trajedi sonsuza dek bitmeli çünkü artık ağlayacak kimsemiz kalmadı.”

Anadolu Ajansı Haber Akademisi Müdürü Cihangir İşbilir de “Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu serginin Filistinli kardeşlerimizin sesinin duyurulmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

📆 12 Ocak 2024 Cuma 12:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR