Uluslararası Geleneksel Sanatçılar buluşması,Pendik’te renkli görüntülerle başladı. Tahiti’den Endozenya’ya, İsviçre’den Japonya’ya, Arjantin’den Tanzanya’ya kadar beş kıtadan 62 sanatçının geleneksel kültürünü ve el sanatlarını buluşturduğu etkinlik, Pendik’i BM köyüne dönüştürdü.
Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen 9’uncu Geleneksel Sanatçılar Buluşması, 28 ülkenin kültürünü simgeleyen el sanatları ustalarını bir araya getirdi. Tahiti’den geleneksel kıyafetleriyle katılan sanatçılar ülkeleriyle özdeşleşen renk renk kolyeleri ve takıları tanıtırken, Portekizli sanatçılar ise karnavallarında kullanılan maskeleriyle festivalde yer aldı. Kağıt kesmenin incelikleri Çin’den, Arapça hat sanatı Lübnan’dan , çömlekçilik Kırım’dan, dokuma Endonezya’dan, edotop Japonya’dan katılan sanatçılar tarafından sergileniyor.
Aralarında ebru ustası Hikmet Barutçugil ve cam sanatçısı Cezayir Yurdakul gibi dünyaca ünlü isimlerin de bulunduğu Türk sanatçılar da kurdukları standlarda hen sanatları, hem de nasıl icra edildiklerini gösteriyor.
Dünyadan ve Türkiye’den sanatçıların dokuz gün boyunca kendi ülkelerini yansıtan geleneksel sanatlarını Pendik Sahil Fesvival alanında kurulan mini köyde sergileme ve tanıtma şansı bulacağı etkinlik, 29 Eylül Pazar günü sona erecek.
Artık bir marka oldu
Festivalin açılışında konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Geleneksel Sanatçılar Buluşması, artık bir marka haline geldi. Belediyelerin görevi sadece altyapı, imar gibi konular değil, sanatçıların Dünyanın farklı coğrafyalarından gelen sanatçıları Pendik’te buluşturuyoruz. Bu zorlu işi başararak, belki de dünyanın en farklı festivalini yapıyoruz. Böylesine zorlu ve kentin her anlamda değerini arattıran bir organizasyona katılım her yıl artarak devam ediyor.” Dedi
Bir yanıt yazın