17-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 16. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, muhteşem konserlerin yanı sıra; rehabilitasyon merkezlerinde,okullarda,avmlerde, kültür merkezlerinde gerçekleşecek beden perküsyonu, a capella şarkı söyleme ve ağız perküsyonu atölyeleri, koro atölyeleri ve açıklamalı performanslar ile hayatında daha önce müzik yapmamış herkesi müzikle buluşturacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür etkinliklerinden biri olan Piyano Festivali, sosyal sorumluluk projeleriyle de bir hayli ses getirecek.Beden perküsyonu atölyesi
2002 yılında Tugay Başar ve Timuçin Gürer tarafından kurulan ‘Kendi bedeninizi enstrümanınız yapın, günlük rutin algınızın dışında bedeninizle müzik üretin’ diyen beden perküsyonu eğitmen grubu KeKeÇa; Antalyalı çocuklarla ve bedenleriyle müzik üretmek isteyen tüm Antalyalılarla festival boyunca çalışmalar yapacak.
Müzik ve hareketin tam ortasında yer alan beden perküsyonu, festival kapsamında müzik çalışmaları yürütülen okullarda yüzlerce çocuğa yepyeni bir deneyim yaşatacak. Çalışmalar yapan çocuklar, öğrendiklerini konserlerle sergileme fırsatı da bulacaklar.
Koro atölyesi
Türkiye’nin farklı şehirlerinden, Almanya’dan ve İtalya’dan gelen koro müziği eğitmenleri, Antalya ilçelerindeki ilkokul ve ortaokullarda okuyan çocuklarla buluşacak. Koro çalışmaları, Fabio Lombardo, Ahter Destan, Nikolay Merdzhanov ve Tobias Hug yönetiminde yürütülecek.
Ekim ayı boyunca Ahter Destan tarafından okullarda yapılan çalışmalar ile seçilen; müziğe yatkın, yetenekli ve istekli çocuklar festival boyunca, tüm konuk şeflerle çalışacak ve bu çalışmalarıyla “APF Çocuk Korosu” nu oluşturacaklar. Bu koro, 26 Kasım tarihinde Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde ve 28 Kasım’da AKM Perge’de sahne alacak.
Fabio Lombardo, Başak Doğan ve Eren Kovankaya şefliğinde yapılacak ve tüm öğrencilerin katılımını hedefleyen diğer koro çalışması ise çocuklar için hep birlikte yaratabilme, birbirini dinleme ve ifade etme üzerine katkı sağlayacak muhteşem bir tecrübe olacak
Bir çok önemli a capella festivalinin genel sanat yönetmenliğini sürdüren Tobias Hugise, Antalya Piyano Festivali kapsamında ağız perküsyonu, a capella şarkı söyleme teknikleri üzerine iki günlük bir kamp yapacak.
“Müzik, her yerde!”
Çocuklarla yaklaşık bir ay boyunca yürütülecek çeşitli müzik çalışmalarının yanı sıra; tüm öğrenciler, “gezici piyano” ile okullarına gelen piyanistleri dinleme fırsatı yakalayacaklar.
Antalya ilçe okullarında ve Antalya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, dönemimizin en yetenekli genç müzisyenleri olarak değerlendirilen Doruk Görkem Tokur, Giovanni Nesi, Federica Bortoluzzi, Canset Özge Can gibi isimler tarafından konserler verecek.
Akdeniz Üniversitesi Kemoterapi Ünitesi Rehabilitasyon Merkezi’nde de Engin Beslek önderliğinde bir yaylı quartet dinletisi gerçekleştirilecek.
ENGELLERİ KALDIRIYORUZ!
Şimdiye kadar, engelli vatandaşlarımızla ilgili bir çok özverili çalışmaya imza atan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür etkinliklerinden biri olan Piyano Festivali’ne, engelli gençlerimiz de dahil olacak.
Festival kapsamında, Antalya Belediyesi Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim alan engelli gençler için özel çalışmalar yapılacak. Merkezde,üç günlük beden müziği atölyesi ve dinleti düzenlenecek.
Tugay Başar tarafından düzenlenecek atölyede, çocuklarla oyunlar oynanacak, derinlemesine beden müziği çalışmaları yapılacak, çocukların velilerine yapılan çalışmaların içeriği ve bu çalışmaların hayatlara nasıl dokunabileceği üzerine bir seminer verilecek. Çocuklar, 3 günlük eğitim sonunda okullarının salonunda öğrendiklerini izleyicilerle paylaşacak.
Dinleti ise, genç kuşağın başarılı temsilcilerinden, sayısız ödüle imza atan İtalyan piyanist Federica Bortoluzzi ve klarnetçi Giovanni Vai tarafından verilecek. |
Bir yanıt yazın