MENÜ ☰
ARTDUŞ
Aralık 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » KARTAL KENT KONSEYİ EYLÜL AYI GENEL KURULU YAPILDI
KARTAL KENT KONSEYİ EYLÜL AYI GENEL KURULU YAPILDI

Kartal Kent Konseyi’nin Eylül Ayı Genel Kurulu, Kartal Belediyesi Organik Pazar Etkinlik Çadırı’nda gerçekleştirildi. Ankara’daki terör saldırısını kınama mesajı ile başlayan toplantıda, hayatını kaybeden yurttaşlar için saygı duruşunda bulunuldu.

 

 

 

Kartal Kent Konseyi Genel Kurul toplantısına; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Tirgil, Kartal Kent Konseyi Başkanı İrfan Kurtuluş, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu Başkanı Psikiyatr Dr. Aynil Yenel ve Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Gürsel Öğüt katıldı.

 

 

Kartal Kent Konseyi Başkanı İrfan Kurtuluş yaptığı açıklamada; Kent Konseyi’nin önemine, yerel yönetimlere olan katkısına ve projelerine değindi.

 

“SED raporu ile daha kolay çözüm yolları üretilebilir”

 

Programda konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’ın Sosyal Etki Değerlendirme Raporu’nu ( SED Raporunu) hazırlayan TAK Kartal Atölyesi ile Kent Konseyi’nin daha yakın çalışması gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasında: ” Biliyorsunuz belediyenin içinde kent konseyi gibi çalışan TAK Kartal var. Bu noktada, Kartal’ın Sosyal Etki Değerlendirme Raporu’nu ( SED Raporunu) hazırlayan TAK Kartal Atölyesi ile Kent Konseyi’nin daha yakın çalışması gerekiyor. Değişen ve dönüşen Kartal’da, Kartal’ın geleceğinden insanlar nasıl etkileniyor, beklentileri neler? Yerel yönetim olarak bunları bilmemiz için bir çalışma yapılıyor. Aynı projede çevre etkilenmesi aranıyorsa, burada da Sosyal Etki Değerlendirme çalışmasını yapıyoruz. Yani SED raporu çıkartıyoruz. SED raporunun içine o proje dahil olursa hedeflere, nedenlere ve çözüm yollarına daha kolay ulaşılabilir. ” dedi.
kent konseyi 2

 

“Projeler halkla bütünleşmelidir”

 

Çocukların sosyal alanlarının genişletilmesi gerektiğine değinen Başkan Altınok Öz: ”Projeler, halkla bütünleşmelidir. Yani siz bir proje yaparsınız, ancak o proje halkla bütünleşmiyorsa sorun yaratır. Örnek verecek olursak; Topselvi Mahallesi’nde bir spor tesisi var. Burayı yapan kim? Devlet. Yani Gençlik Spor İl Müdürlüğü buraya bir spor alanı yapmış. Yüzme havuzu var, basketbol ve iki futbol sahası… Fakat yılda bin dolar verdiğiniz takdirde bu hizmetlerden faydalanabiliyorsunuz. Neden? Çünkü Gençlik Spor İl Müdürlüğü burayı kiraya vermiş. Hâlbuki daha önce orası, mahallenin çocuklarının enerjilerini boşalttığı toprak sahaydı. Şimdi o toprak sahanın karşısında spor kulübü var, gençler kaldırımda, ayakta durup o tesise bakıyor. Tesisin halkla yabancılaşmasının en somut örneğidir bu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü burayı kiraya vererek hem çocukların top sahasına el koymuş, hem de bu hizmetten o bölge halkını mahrum bırakmıştır.” dedi.

 

“Arkeoloji, ekoloji, teknoloji, ve kültür sanat ekseninde dönüşümü gerçekleştirmeye devam edeceğiz”

 

Konuşmasında, Kartal’da binaların yükseltilip boş bırakılan yerlerini sosyal alan olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Altınok Öz: “Bu konu konseyde tartışmalıdır. Binalar ya yukarı doğru yükselerek daha fazla yeşil alan ve bu tür tesisler için mekân yaratılmalıdır, ya da yatay olarak genişleyerek şehir bir beton yığınına dönüşmelidir. Kentsel dönüşümde bizim tercihimiz nettir. TAK Kartal’ın Tekel arazisinde yapmış olduğu çalışmalarda da ortaya koyduğu gibi bizler; arkeoloji, ekoloji, teknoloji, ve kültür sanat ekseninde bu dönüşümü gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Eğer planlama doğru yapılmazsa 20 yıl sonra yukarı doğru yükselme konusu yine gündeme gelir. İstanbul koşullarında yukarı doğru yükselme kaçınılmazdır. Yukarı doğru çıkıp boşalttığımız yerleri yeşillendirmeli ve sosyal alanlar haline getirmeliyiz.” dedi.

 

“Kartal’ın planları yapıldı”

 

Kartal’ın geleceğe yönelik imar planlarının yapıldığını belirten Başkan Altınok Öz, Kartal’ın iki merkezli bir megakent olacağını söyleyerek şöyle devam etti:  “Kartal’ın planları yapıldı. Kartal, TAK’ın kazı alanında yaptığı toplantıda ortaya çıkan arkeoloji ekoloji, teknoloji ve kültür sanat olarak dört unsurla yoluna devam ediyor. Kartal’ın önündeki hedefi budur. Bizim yolumuz, kültür sanattır. Kartal’a kültür sanatı eklemediğimiz sürece gelişmemiz mümkün değil. Bu noktada Kartal’ı yönetmeye talip, Kartal için karar verecek donanımlı insanlara ihtiyacımız var. Kent konseyinin en önemli görevi sivil toplum ve meslek örgütleriyle çok iyi bir dayanışma örneğine imza atmaktır. Kartal’ı seven herkes bu toplumun içinde olabilmeli.”

 

 

Galeri
📆 13 Ekim 2015 Salı 14:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR