Vodafone Türkiye, sağlıkta dijitalleşmenin öncüsü olma hedefiyle yeni bir hizmet daha sunuyor.
“Vodafone Cep Sağlık” bünyesinde geliştirilen ve mobil cihazlarla uzaktan göz muayenesi yapılmasına imkân veren “Vodafone Göz Sağlığı” uygulaması ile göz doktoru bulunmayan bölgelerde ya da rahatsızlıkları sebebiyle göz doktoruna ulaşmaları mümkün olmayan yatağa bağımlı hastalara hizmet verilebiliyor. Uygulama, ilk olarak evde bakım şirketi Artı Sağlık ve Dünya Göz Hastanesi işbirliğiyle Bolu’nun Göynük ilçesinde kullanıldı.
9 Ağustos 2015 – Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, Türkiye’nin en kapsamlı ilk ve tek mobil sağlık platformu “Vodafone Cep Sağlık” kapsamında sunduğu yenilikçi hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Buna göre, “Vodafone Cep Sağlık” bünyesinde geliştirilen ve mobil cihazlarla uzaktan göz muayenesi yapılmasına imkân veren “Vodafone Göz Sağlığı” uygulaması ile göz doktoru bulunmayan bölgelerde ya da rahatsızlıkları sebebiyle göz doktoruna ulaşmaları mümkün olmayan yatağa bağımlı hastalara hizmet verilebiliyor. Uygulama, ilk olarak evde bakım şirketi Artı Sağlık ve Dünya Göz Hastanesi işbirliğiyle Bolu’nun Göynük ilçesinde kullanıldı. Türkiye’de bir ilk olan uygulamanın ilerleyen dönemlerde yeni işbirlikleri ile yaygınlaştırılması planlanıyor.
Sarınokta ve glokom tespit edildi
Göynük’te göz hastalığı olan ve hastaneye gitmesi mümkün olmayan hastaların evlerine ulaşan Artı Sağlık ekibi, mobil bir cihaz ve cep telefonu kullanılarak alınan göz dibi görüntülerini Vodafone altyapısı üzerinden Dünya Göz Hastanesi’ne iletti. Görüntüler, Dünya Göz Hastanesi doktorları tarafından yorumlandıktan sonra Göynüklü hastalara gerekli bilgiler verildi. Evde bakım ziyaretlerinde kontrolü yapılan Göynüklü hastalarda ağırlıklı olarak sarınokta hastalığı (makula dejenerasyonu) ve glokom tespit edildi. Hastalara erken teşhis sonrası uygulanacak tedaviyle ilerlemesi durdurulabilen bu rahatsızlıklar konusunda kendi tercih ettikleri bir göz doktoru ve sağlık kurumu ile tedavi planlamaları önerildi.
Normal koşullarda göz dibi görüntüsünün alınması için yüksek maliyetli ve taşınabilir olmayan cihazlar kullanılıyor. Bu cihazlar yalnızca hastanelerde kullanılabildiği için hastanın hastaneye gitmesi gerekiyor. “Vodafone Göz Sağlığı” uygulaması ile hastaneye gitmesi mümkün olmayan ya da hastaneye nakledilmesi çok maliyetli olan hastalar evlerinde muayene edilebiliyor.
Ender Buruk: “Göz sağlığında örnek bir hizmet başlatıyoruz”
Bundan iki yıl önce Türkiye’nin ilk, tek ve en kapsamlı mobil sağlık platformu olarak sundukları “Vodafone Cep Sağlık” ile sağlık hizmetlerine uzaktan erişimi kolaylaştırdıklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, yeni “Vodafone Göz Sağlığı” uygulaması hakkında şunları söyledi:
“Vodafone olarak, Türkiye’de sağlıktan tarıma her alanda dijitalleşmenin öncüsü olma hedefiyle faaliyet gösteriyoruz. Bu kapsamda, mobil iletişim teknolojilerinin yenilikçi gücünü kullanarak abonelerimizin hayatını kolaylaştıran çözümler geliştiriyoruz. Abonelerimize ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine her an her yerden erişebilme olanağı sunan ‘Vodafone Cep Sağlık’ platformumuz ile sağlıkta başlattığımız dijital dönüşümü, ‘Vodafone Göz Sağlığı’ uygulamamız ile bir adım ileriye taşıyoruz. Artı Sağlık ve Dünya Göz Hastanesi işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz ‘Vodafone Göz Sağlığı’ uygulaması ile bir göz doktoruna erişimi olmayan vatandaşlarımız için evlerinde göz kontrolü hizmeti veriyoruz. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulamamızla, sağlık verilerinin mobil iletişim teknolojileri sayesinde uzaktan değerlendirilmesine yönelik örnek teşkil edecek bir hizmete imza atıyoruz. Diğer yandan, halkımızın göz sağlığına doğrudan katkıda bulunacak böyle önemli bir sosyal projenin paydaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz. ‘Vodafone Cep Sağlık’ platformuna yeni özellikler ekleyerek müşterilerimizin hastalıklardan korunma, sağlıklı yaşam, acil durum, tedavi ve hastalık sonrası bakım süreçlerinde ilk başvuracakları adres olmaya devam edeceğiz.”
Sistem nasıl çalışıyor?
“Vodafone Göz Sağlığı” uygulamasında kullanılan iExaminer cihazı, PanOptik Oftalmoskop cihazını bir mobil görüntüleme cihazına dönüştürüyor. Adaptör, 5/8 megapiksel çözünürlüklü fundus ve retina sinir görüntülerini yakalamak için cep telefonu kamerası görsel eksenine PanOptik Oftalmoskop optik erişimini hizalıyor. PanOptik Oftalmoskop, standart bir Optalmoskop cihazına göre fundus görüntüsünün 5 kat daha büyük görünmesine olanak tanıyor ve 25 derecelik açılı alan görünümü ile gözbebeğini dilate etmeden fundusun herhangi bir yerden herhangi bir zamanda görüntülenmesini sağlıyor. Böylece, “Vodafone Göz Sağlığı” uygulaması ile elde edilen görüntüler kolayca hasta dosyasına gönderilebiliyor, e-posta olarak iletilebiliyor ya da çıktı alınabiliyor.
850 bini aşkın kişiye mobil sağlık hizmeti
Türkiye’nin en kapsamlı ilk ve tek mobil sağlık platformu “Vodafone Cep Sağlık”, tüketicilerin sağlıkla ilgili güvenilir bilgi ve hizmete kolayca ulaşmasını sağlıyor. “Vodafone Cep Sağlık” ile temel sağlık bilgi ve danışma hizmetlerine 1120 kısa numarası ile Türkiye’nin her yerinden 7/24 erişilebiliyor. “Vodafone Cep Sağlık” akıllı telefon uygulaması ve VodafoneCepSaglik.com.tr internet sitesi üzerinden de erişilebilen platformla, acil bilgiye ihtiyaç duyulduğunda sağlık danışma hizmetleri, kişisel sağlık koçluğu, sağlıklı yaşam bilgi servislerine erişim tek numara kolaylığıyla sunuluyor. Kişiye özel sağlık verilerinin çip üzerinde saklandığı “Vodafone Cep Sağlık Kartı” ile de sağlık bilgilerinin dijital ortamda güvenle saklanması kolaylaşıyor. Mart 2013’te hizmete sunulan Vodafone Cep Sağlık, bugüne kadar 850 bini aşkın kişinin hayatına dokundu.
Bir yanıt yazın