MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » 10. Buluşma İçin Geri Sayım Başladı
10. Buluşma İçin Geri Sayım Başladı

Türk ve Dünya kültürlerini yan yana görmek, bazıları unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını tanımak için bulunmaz bir fırsat sunan Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması, bu yıl 50 ülkenin katılımıyla kendi alanında bir rekora imza atıyor.

 

 

Pendik Belediyesi tarafından bu yıl 10. Kez düzenlenecek olan “Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması Pendik ” için hazırlıklar sürüyor. 50 ülkeden toplam 80 sanatçının katılacağı organizasyon, 20-28 Eylül tarihleri arasında Pendik’te gerçekleştirilecek. Etkinlik, Anadolu’nun dört bir yanından gelecek olan 22 Türk sanatçının yanı sıra Güney Kore’den Tahiti’ye, Polonya’dan Arjantin’e, Endonezya’dan Meksika’ya kadar Dünyanın 4 kıtasından 58 yabancı sanatçıyı buluşturacak. Festivalde bu yıl Pendik Belediyesi ile bu konuda protokol imzalayan ‘İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’ (IRCICA) üyesi 20 İslam ülkesinden sanatçılar da eserleriyle yer alacak.

Sahil Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek etkinlikte, Pendik Belediyesi, IRCİCA, CIOFF, Kültür Bakanlığı (GESIM) ve Uluslararası Festivaller Birliği Derneği işbirliği ile dünyanın geleneksel sanat kültürü sergilenirken, katılımcı Türk ve yabancı sanatçıların el yapımı eserlerini nasıl yaptıklarını görmek de mümkün olacak.

Dünyanın 4’te biri kültürünü Pendik’e taşıyacak

Afrika: Mali, Fas, Cezayir, Kenya, Uganda, Mısır, Tanzanya, Tunus, Sudan, Senegal

Asya: Özbekistan, Azerbaycan, Tataristan, Kırgızistan, Çin, Tayland, Pakistan, İran, Türkmenistan, Tacikistan, G. Kore, Malezya, Endonezya

Güney Amerika: Brezilya, Arjantin, Paraguay, Tahiti

Orta Amerika: Honduras, Kostarika

Kuzey Amerika: Meksika

Avrupa: Türkiye, Ukrayna, Kırım, KKTC, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Polonya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Estonya, Macaristan, Karadağ, Romanya, Rusya, Bulgaristan, Slovenya, Karadağ

Arap Yarımadası: S. Arabistan, Kuveyt, Filistin

📆 26 Ağustos 2014 Salı 10:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR