MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » 10 günde 18 mahalle, 1019 talep
10 günde 18 mahalle, 1019 talep

Maltepeliler anlattı, Başkan Kılıç dinledi

 


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Ali Başkan Maltepelileri dinliyor” ve “Mahallende söz, karar, yetki senin” sloganlarıyla düzenlenen “Mahalle Buluşmaları”nda 10 günde 18 mahallede toplantı yapıldı. 1019 talep ve şikayet kayıt altına alındı. Vatandaşlar, “Mahalle Buluşmaları”nda, kentsel dönüşüm, semt pazarları, otopark sorunu, uyuşturucu ve ulaşım sorunu, işsizlik, temizlik ve hayvan barınağı başta olmak üzere, onlarca konuyla ilgili şikayet, istek ve taleplerini ilettiler.

 
Bayram öncesinde sırasıyla, Altayçeşme, Büyükbakkalköy, Gülensu, Zümrütevler, Girne, Başıbüyük, Esenkent, Aydınevler, Gülsuyu, Fındıklı, Bağlarbaşı, Feyzullah, Yalı, İdealtepe, Çınar, Küçükyalı, Cevizli ve Altıntepe mahalleleri sakinleriyle bir araya gelen Başkan Kılıç, sorunları tek tek dinledi. Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin katıldığı buluşmalarda, bazı şikayetler anında çözüme kavuşturuldu. Mahallelerde bulunan camileri de ziyaret eden Kılıç, cemaatin sorunlarını da çorba eşliğinde yerinde dinleyip, vatandaşlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Başkan Kılıç, vatandaşların çok büyük ilgi gösterdiği “Mahalle Buluşmaları”nın 3 ayda bir tekrar edileceğini açıkladı.

 

 
FUAR MERKEZİ
Başkan Kılıç’ın, 10 gün süren “Mahalle Buluşmaları” kapsamındaki ilk durağı Altayçeşme Mahallesi oldu. Altayçeşme ve diğer mahallelerdeki kentsel dönüşümde 4 temel kriteri gözeteceklerini açıklayan Kılıç, “Birincisi, çatılara yağmur suyu sistemi, ikincisi binaların çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirme, üçüncüsü çöp konteynırları artık yer altına inmesi ve dördüncüsü ve en önemlisiyse artık binalara otopark zorunluluğu” dedi. Başıbüyük ve Büyükbakkalköy mahallelerindeki buluşmadaysa Maltepe’de bir uluslararası kongre ve fuar merkezini Başıbüyük-Büyükbakkalköy mahallerine kuracağını açıklayan Kılıç, “Bu proje 1 milyon metrekare inşaat alanına sahip olacağı gibi, yaklaşık 25 bin kişiye de iş imkânı sağlayacak” şeklinde konuştu.

 
SEMT KONAKLARI GELİYOR
Kılıç, Gülensu ve Gülsuyu mahallerindeyse, ulaşım konusunda mahallelerde ring otobüs seferleri düzenleyebileceklerini ve kentsel dönüşümde halkı müteahhitlere teslim etmeyeceğini belirtti. Kılıç, Zümrütevler ve Girne mahallelerinde, minibüslere kamera sistemi getirileceğini açıkladı. Esenkent ve Aydınevler mahallelerinde, ilçe genelinde kreş ve semt konakları açacaklarını ifade eden Kılıç, Fındıklı mahallesinde altyapı, yol yapım ve ulaşım konularında yaşanan sıkıntıları iyi bildiklerini belirterek, özellikle ulaşım konusunda otobüs seferlerinin arttırılması noktasında girişimde bulunacaklarını söyledi.

 
MALTEPE’YE TEKNOPARK
Bağlarbaşı ve Feyzullah mahallelerini de ziyaret ederek halkın sorunlarını dinleyen Kılıç, “Bağlarbaşı’na bir semt pazarı kuracağız, ayrıca bu bölgeye bir teknopark da kurulacağını müjdelemek isterim” diye konuştu. Feyzullah Mahallesi’ndeyse Maltepe’de bir spor akademisi kurmak için Beşiktaş’la anlaştıklarını açıklayan Kılıç; Yalı, İdealtepe, Çınar ve Küçükyalı mahallelerinde, Beşçeşmeler Meydanı ve Maltepe’nin simgesi Bakireler Anıtı’nı yeniden inşa edeceklerini, Karayolları arazisinde bir botanik parkı ve uyuşturucu merkezi kuracaklarını, sahil ile minibüs yolu arasındaki bağlantıyı sağlayan altgeçitlerin sayılarını artırıp genişletileceklerini ve Maltepe Meydanı’nı düzenleyeceklerini anlattı.
Kılıç’ın, buluşmalar kapsamındaki son duraklarıysa, Cevizli ve Altıntepe mahalleleri oldu. Bu mahallelerde, okulların önüne bayram sonrası zabıta ekiplerinin konuşlanacağını ve zabıta noktaları kurulacağını açıklayan Kılıç, “Uyuşturucuyla mücadele ve okulların önündeki trafiğin düzenlenmesinde bu ekiplerimiz önemli bir rol oynayacak” şeklinde konuştu.

 
“SORUNLARINIZI ÇÖZECEĞİZ”
“Mahalle Buluşmaları”yla ilgili genel bir değerlendirme yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, şunları söyledi:
“Ben sizin evladınız, sizin Ali’niz olacağım demiştim. Şimdi bu toplantılarla, bunu gerçekleştirmenin onurunu yaşadım. Öncelikle demokrasinin olmazsa olmazı, halkın bu tür platformlarda bir araya gelmesi. Siz bana 5 yıl boyunca güvenerek bu görevi verdiniz, bu güveniniz karşısında sizlerin hizmetkârı oldum, olacağım. Cemal cemale sohbet etmek, sorunlarınızı yerinde dinlemek ve 3 aylık zaman zarfı içerisinde sorunlarınıza çözüm bulmak amacıyla bir araya geldiğimizi söylemiştik, inşallah 3 ay sonra da sorunlarınızı çözmüş olarak karşınıza çıkacağız.”

📆 06 Ekim 2014 Pazartesi 11:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR