MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » 10 metrelik Kuran-ı Kerim ilk kez Tophane-i Amire’de sergileniyor
10 metrelik Kuran-ı Kerim ilk kez Tophane-i Amire’de sergileniyor

Türk İslam Sanatının en nadide eserlerinin sergilendiği yüzlerce yıllık koleksiyonun yansıması olan “Kelam’dan Kalem’e Büyük Buluşma” sergisi Tophane-i Amire’de sanatseverleri bekliyor.

İslam Kültür ve Sanat Platformu (İKSP) tarafından, Doğuş Grubu’nun katkıları, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve İSMV’nin desteğiyle düzenlenen sergide; 19.yy’da deve tüyü kullanılarak altınla sulandırılmış mürekkeple 10 metrelik rulo kâğıda yazılan Kur’an-ı Kerim ve Esma-ül Hüsna dikkati çekiyor. 99 eserin yer aldığı Kelam’dan Kalem’e Büyük Buluşma sergisi 29 Mart’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

 

 

İKSP Genel Sekreteri Abdülkadir Özkan, Koleksiyoner Mehmet Çebi’nin inşası olan sergide, Delail-i Hayrat, fermanlar, hat levhalar, yeni ve eski el yazmalarının yer aldığı çok değerli bir koleksiyonun sunulduğunu belirterek, çok önemli bir tarihsel zenginliğin ve birikimin sanatseverlerle paylaşıldığını söyledi.

 

 

Yüzlerce yıllık Safevi ve Endülüs Kur’an-ı Kerimleri ilk kez bu sergide

 

 

Sergide 9. 16. ve 19. yüzyıllara ait Keşmir, İran, Safevi, Kacâr, Endülüs, Osmanlı menşeili  el yazması Kuran-ı Kerim’ler ve 19. yüzyıl Osmanlı Fermanları, 19.yy Osmanlı Hilye-i Şerifeleri ve günümüz sanatçılarına ait hat levhalar sergileniyor. Bunun yanı sıra 1300’lü tarihlerden günümüze kalan Mehmed Aziz Rıfai, Ahmet Faris Rızk, Aydın Kızılyar, Hafız Osman Rüşdi, Hattat Ahmet Sa’di gibi usta sanatkârların Hilye-i Şerife’leri de ziyaretçiler tarafından incelenebilecek.

 

 

Osmanlı Fermanları ilk kez görücüye çıkıyor

 

 

Sanat çevrelerince sıklıkla aranan Osmanlı Fermanları bu sergide ilk kez görülebilecek. Kanuni Sultan Süleyman’dan  II. Abdülhamit’e birçok Osmanlı Padişahı ile IV. Mehmed, II. Ahmed, II.Mustafa, III. Ahmed, III.Osman, III.Mustafa’nın Feraşet Fermanı, I.Abdulhamid’in Feraşet Fermanı, III. Selim’in 6 Fermanı, IV. Mustafa’nın 3 fermanı, II. Mahmud’un Feraşet Fermanı ile beraber 4 fermanı, Abdülmecid’in  Feraşet Fermanı, II.Abdülhamit ve Mehmed Reşad’ın fermanları sergide görücüye çıkıyor.

 

📆 12 Mart 2015 Perşembe 13:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR