MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, Toplum » 103 ÜLKE, İŞİTME ENGELLİLERİN GELECEĞİNİ İSTANBUL’DA BELİRLİYOR
103 ÜLKE, İŞİTME ENGELLİLERİN GELECEĞİNİ İSTANBUL’DA BELİRLİYOR

Dünya Sağırlar Federasyonu  17. Dünya Sağırlar Kongresi’ni Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu’nun öncülüğünde “İnsan Çeşitliliğinin Güçlendirilmesi” teması ile İstanbul’da düzenliyor. 

 
Dünya Sağırlar Federasyonu tarafından düzenlenen kongre; dünyanın 103 ülkesinden heyetleri, akademisyenleri ve bu alanda hizmet veren profesyonelleri bir araya getirdi.
2015-2019 Küresel Sağır Toplumu Politikaları’nın belirlendiği kongre;   sağır insanların her toplum tarafından tanınması,  Sağır İnsanların kullandığı işaret dilinin benimsenmesi ve  insan çeşitliliğinin bir parçası olarak sağır insanların kabul edildiği eşit bir dünya vizyonuyla  İstanbul Kongre Merkezinde  toplandı.  “Sağır Bireyler İçin Erişebilirlik ve Teknoloji”, “Dünyanın Farklı İşaret Dilleri ve Sayı Sistemleri”, “Politik Katılımcılık ile Sağır Toplulukların Güçlendirilmesi”, “Sağırlar için İnsan Hakları Eğitimi-Farkındalık”, “Sağır Bireylerde Sağlık”, “Dünyada Sağırlığın Geleceği”, “Gelişmekte Olan Ülkeler ve Sağırlık”, “Avrupa Birliği Engelli Bireylerin İnsan Hakları Sözleşmesi ve Sağırlık”, “Sağırlık ve İstihdam”, “Sağırlık ve Sağlık, “Sağırlık ve Sanat” gibi temel konular,  fasılalar halinde özel olarak oluşturulan komisyonlar tarafından  ele alınarak sağırlıkta küresel çözüm ve politikalar belirlendi.


isitme-engellilerin-gelecegi-istanbulda-belirleniyor

2015 Yılı Dünya Sağırlar Kongresi için pek çok aday ülke arasından  Türkiye Sağırlar Federasyonu’nun girişimiyle Türkiye Almanya’yı da geride bırakarak kongrenin İstanbul’da yapılmasını sağladı.  Ayrıca Dünya Sağırlar Federasyonu tarafından 17.’si düzenlenen  Dünya Sağırlar  Kongresinde alınan karar, üretilen fikir ve çözümlerin kongreye katılan ulusların politikalarına  yön vermesi ve Birleşmiş Milletlerin insan odaklı karar ve politikalarına etki etmesi  açısından özel bir öneme sahip.

Galeri
📆 03 Ağustos 2015 Pazartesi 10:18   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR