MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » 2009 YILINDA BAŞARDIK,YENİDEN BAŞARMAK İÇİN ADAYIM
2009 YILINDA BAŞARDIK,YENİDEN BAŞARMAK İÇİN ADAYIM
Hani derler ya son viraj , evet seçimlere yaklaştık ve son virajdayız. Bugünkü konuğumuz CHP’Kartal siyasetinin önemli isimlerinden Hüseyin Sabancı. 

Hüseyin Sabancı 2009 Yerel seçimlerinde Kartal Belediyesini CHP’ye armağan eden kadronun içerisinde yer almış ve Kartal’da 10 yıldır süren iktidarın temel taşlarından biri  olmuştur.

Genç yaşına rağmen deneyimli siyasetçi diyebileceğimiz Sabancı ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

N.Y: Sayın Sabancı Kartal siyaseti ve kamu oyu sizi tanıyor ama okurlarımızın da daha yakından tanıması için biraz kendinizden bahsedebilirmisiniz.?

H.S: Merhaba öncelikle çok teşekkürler böyle bir imkanı sağladığınız için. Ben Hüseyin Sabancı, 1980 Kadıköy doğumluyum. Hani derler ya nerelisin? Hem doğduğum hem de doyduğum yer olan Kartal’da yaklaşık kırk yıldır yaşıyorum.O yüzden Kartallıyım diyebilirim

İşçi emeklisi bir babanın oğluyum, 12 yaşında bir evladım var,Anadolu Üniversitesi iktisadi ve idari bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunuyum. 

Daha önce 2000- 2002 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarında Görev yaptım.

1998 yılından beri parti üyesiyim ,Partimizin çok zor şartlarda, kaldığı ve Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ın döneminde baraj altında iken  dönemde, yine eski ilçe başkanlarımızdan Sayın Yıldırım Emsiz’in başkanlığında kurulan ilçe yönetimi ve yine  Başkanlığını Sayın Kenan Mete arkadaşımın yaptığı Gençlik Kollarında Saymanlık görevi yaptım.

O günün şartlarında nerede ise SOL’UN kalesi denilen Kartal’da çok zor şartlar altında Kartal stadında 1 Eylül Dünya Barış günü sebebi ile partimizin, hem ilçe, hem il hem de Türkiye genelinde sinerji yaratmasına sebebi olduğunu düşündüğüm o dönemin en büyük konserini gerçekleştirmiştik.

Böylelikle siyaset hayatına adım atarak başlamış oldum.

2009 Yerel Yönetimler yönetimler seçim takviminde  şu an ki Belediye Başkan Aday Adaylarımızdan Sayın Yüksel Çiftçi’nin  yönetimi döneminde  seçilen  ve 2 dönem  görev yapmakta olan Mevcut Belediye Başkanımız Sn Altınok Öz’ün seçim çalışmalarına katıldım.Tüm seçim çalışmaları dönemi boyunca programlarının düzenlenmesi ve yine seçim süreci boyunca kendisinin asistanlığını yaptım.

Seçim çalışmalarımız da Kartal İlçe örgütümüzün Partimize olan sarsılmaz inancı ile beraber, bana göre en büyük emeğin sahibi olan dönemin İlçe Gençlik kollarında yer alan arkadaşlarımız, İlçe Kadın Kollarımız, Seçim Koordinasyon Merkezli gönüllü gençlerimiz, İlçe Yönetimimiz ve yine gece gündüz demeden, Kadın, Erkek, Genç ve Yaşlı kim varsa kayıtsız ve şartsız kazanmaya odaklanmış bir şekilde var gücüyle çalışan İlçe örgütü partililerimiz ile birlikte başardık. Yine Yeniden 3 Dönem için bunu başarabiliriz.

Kartal’da tekrardan Sol düşüncenin ve Sosyal Demokrat  anlayışının temsili olan partimizin bayrağını dalgalandırdık.

Görev aldığımız o yıllarda  gençlik kolları üyesi olan ve vefat eden kardeşimiz Caner Demircioğlu’nu da yad etmeden geçemeyeceğim. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum tekrardan, Emeği büyüktür çalışmalarımızda. Güzel bir ekip ruhu yakalamıştık o dönemlerde ve sonuç itibari ile Kartal’da Belediyeyi kazandık.

2015 yılı Aralık sonuna kadar Kartal Belediyesinde Özel kalem müdürlüğü başta olmak üzere Kültür ve sosyal işler müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Yazı İşleri Müdürlüğü birimlerinde aktif olarak çalıştım .

Kamu yönetimi ve yerel yönetimler konusunda tecrübelere bu şekilde  sahip olduğumu düşünüyorum.

Şu anda ise kendi işimi yapıyorum. Gayrimenkul ve Otomotiv sektöründe hizmet vermekte olan bir şirket sahibiyim. Aynı zamanda Elektronik ve Telekominikasyon sektörüne de girmek üzereyim.

20 YILIN VERMİŞ OLDUĞU TECRÜBEYE GÜVENEREK

DAHA ÇOK ÇALIŞAN,

DAHA ÇOK ÜRETEN

VE DAHA ÇOK KAZANAN BİR KARTAL HAYALİM OLDUĞU İÇİN ADAY OLDUM.

 

N.Y: Belli ki dolu dolu bir siyasi ve yerel yönetimler geçmişiniz var. Meclis üyeliği adaylık kararını nasıl aldınız?

HS: Hayatımdaki en büyük inancım şuydu. Doğru Zaman, Doğru Düşünceler ve Özgüven.

Bu Hislerimin pekiştiği her ne olursa ardından hemen ayağa kalkar ve onu başarmak İçin var gücümle mücadele ederim. Hedeflerimin arasında aktif siyaset yapmak hep vardı  fakat doğru zamanı bekliyordum.

Çünkü doğru zamanda kendinize bir hedef koyduğunuzda birşeyleri başarmanın önünü açmış olursunuz. Ben bu düşünceye inananlardanım.

Bu düşünce yirmi yılın vermiş olduğu tecrübeye de dayalı.

Şu anda bu döneme hazır olduğumu düşünüyorum, mevcut Belediyemizin de 2 dönem görevi süresince çeşitli sebeplere dayalı olarakta olsa eksikleri olduğunu düşünüyorum. Bu kanıları ve eksiklikleri bir partili olarak ve herşeyden önce 40 yıla yakındır yaşamış olduğum, insanları ile zamanımı geçirmiş olduğum bir  “KARTAL’LI” olarak görüyorum.

Bu bağlamda yeni projelerle vede bu eksikleri tamamlamak ve gidermek için  anlamında çözüm önerileri sunmak ve Kartal halkına çözüm odaklı bir belediye modelini yaratmada rol almak düşüncesi ile  feyz edinerek aday adayı olmaya karar verdim.

N.Y:Hüseyin bey adaylaşırsanız halka dokunacakmısınız? Onların içerisinde olacakmısınız ?

HS: Tabiki ve bu sorunuzu şöyle yanıtlayayım aslında satır aralarımda ifade ettiğim gibi öncelikle 40 yıla yakın bir süredir zaten, Zaten Kartal’ın  bir evladı olduğumu ifade ettim. Nerede ise  bütün mahallelerde bir çok siyasi gruptan arkadaşlarımın olduğunu  söyleyebilirim. ‘Sel Gider Kum Kalır’ sözünden yola çıkarak diyebilirim ki bizim gidecek başka bir Kartalımız yok. Bir kamu  yönetici iseniz ve siyasi anlamda bir çalışma yürütüyorsanız siyasi anlamda da bir karşılık bulmak istiyorsanız mutlaka o topluma bir şeyler vermeniz gerekiyor.

Buda halkın yüreklerine dokunarak ,sofralarında bağdaş kurarak ve sıkıntılarına problem yaratarak değil de, çözüm odaklı yaklaşarak bunu yakalayabilirsiniz.

Kısacası samimi olursanız ( ki bunu vicdanen söylüyorum) vatandaş bunu mutlaka hissedecek ve bu anlamda siyasi bir karşılığını oluşturacaktır.

N.Y:İstanbul İl Başkanlığı geçtiğimiz günlerde tüm Belediye meclis üyeleri aday adaylarını mülakata davet etti. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?

HS: Tabi ki bu konuda bir hatırlatma yaptığınız için de size ayrıca teşekkür ederim. Aslında Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde hatırladığım kadarıyla ilk kez yapılan bir uygulama. Bence çok doğru ama özünde eksik bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki ,İnsanların fikirlerine önem verilmesi, fikirlerle ilgili kamuoyu oluşturması güzel bir uygulama olmuş.

Ancak İl Başkanlığımızın yapmış olduğu bu uygulamanın, İlçe yönetiminin de bulunduğu bir ortamda yapılmasını daha uygun bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim.

Çünkü bizleri tanıyan ilçe yönetimi ve Kartal’da yaşayan partili üyelerimizdir . İl Başkanlığımızda olan görüşme de benim açımdan güzel geçti.

NY: Projeleriniz nelerdir?

HS: Elbette ki Kartal’ın eksiği olduğunu ve bu bağlamda yapılması gereken bir çok çözüm projeleri olduğunu düşünüyorum.

Var da… bunu ilerleyen günlerde gerek sizin aracılığınız ile gerek ise üyesi olmaktan her zaman onur duyduğum partili yoldaşlarımın huzurunda ki ziyaretlerimde paylaşacağım.

Bana göre Belediye Meclis Üyelerinden proje beklemek biraz anlamsız olur, Çünkü proje işi seçilecek olan Belediye Başkan Aday Adayları ve ekibine aittir. Bu anlamda bizler seçilecek olan Belediye Başkanına destek olmak üzere projelerimizi ”tabandan bu şekilde bir talep var”diyerek, kendisine sunmak üzere çalışma yapabiliriz. Bizlerin görevi budur diye düşünüyorum.

NY: Ön seçim mi yoksa Atama mı ? Hangisinin doğru olduğunu doğru olduğunu düşünüyorsunuz.?

HS:Kesinlikle ön seçim taraftarıyım. Şu anda yaşanan bu belirsiz süreç   bütün Aday Adayı arkadaşlarımızıda  bir handikap içerisine sokmuştur.

Belirsiz bir dönem geçiriyoruz, bir kararsızlık söz konusu, Atamaya karşıyım. Her ne olursa olsun yukarıdan gelen bir aday değil Kartal’ın tozunu toprağını yutmuş, Denizinin , yosunun kokusunu almış, her şeyden önce kesinlikle Kartalın öz evlatlarının bu işin yönetiminde mutfağında ve servisinde olması gerekir düşüncesindeyim.

O yüzden üyelerle seçilen bir adayı daha doğru ve daha sağlıklı buluyorum. Çünkü kazandıklarında belki gurur duyacakları, kaybederse de hesap soracakları ve hesap verebilecekleri kişiler olmalıdır bunlar.Umarım bu kafamızda oluşan soru işaretlerini biran önce ortadan kaldırırlar ve sağlıklı bir karar verilir.

Hüseyin Sabancıya Çıktığı yolda başarılar dileriz.
Ayırdığınız vakit ve gösterdiğiniz ilgi ve hoşgörü içinde ayrıca teşekkür ederim.
H. S. Daha Çok Çalışan
Daha Çok Üreten

ve Daha Çok Kazanan bir KARTAL hayalim için çıktığım bu yolda tüm Aday Adayı arkadaşlarıma da ayrıca başarılar diliyorum…

RÖPORTAJ;NURAY YILMAZ

 

Share
Galeri
📆 07 Aralık 2018 Cuma 22:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR