MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, Manşet, Toplum » 21. Türk Dünyası Çocuk Şöleni Basın Duyurusu
21. Türk Dünyası Çocuk Şöleni Basın Duyurusu
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı olarak, 22–30 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul’da, 21. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ni gerçekleştiriyoruz.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı olarak, Türk Cumhuriyet ve topluluklarında yaşayan Türk çocuklarının Türkiye’yi tanımaları, dünyanın dört bir köşesinde yaşayan kardeşleriyle bir araya gelmeleri, dostluklar edinmeleri, kardeşlik bağlarının güçlendirmeleri, kültürel alışveriş ve Türk dünyasının her yerindeki aile¬lerin bu vesile ile dost olmaları ve birbirlerini tanıma arzusu ile teçhiz edilmeleri gayesiyle, Türk Dünyası Çocuk Şöleni’nin yirmi birincisini düzenliyoruz.
Şölene, Azerbayacan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Macaristan, Suriye, Irak-Türkmeneli, İran, Rusya Federasyonu’na bağlı cumhuriyetler Balkarya, Kırım, Çuvaşistan, Tataristan, Başkurdistan, Tuva, Saha/Yakutistan’dan 35 grup, 500 civarında öğ¬renci 70 civarında konuk öğretmen katılıyor.
21. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ne grup sorumlusu olarak gelen öğretmenlerimizi TDAV’ın tahsis ettiği yerlerde, öğrencilerimizi ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uygun gördüğü seçilmiş ailelerde misafir edeceğiz. Şölen süresince, misafir grupların Türkiye’yi ve İstanbul’u tanımalarının temini için, tarihî ve kültürel zenginliklerimizi sergileyecek etkinlikleri yine TDAV üstlenecek, her yıl olduğu gi¬bi, bu yıl da tarihî mirasımızı öğretecek bir program düzenleyeceğiz.
TDAV’ın misafiri olan öğretmenler rehberleriyle İstanbul’u gezerken, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İlk-ortaokullarında konuk edilen çocuklar da, konuk oldukları ailelerle, İstanbul’un müze, sa¬ray, cami, alışveriş ve eğlence merkezlerini gezecekler, böylece Türkiye’yi ve Türk in¬sanını, Türk tarihini en iyi şekilde tanıma imkânı bulacaklar.
Tüm gönül dostlarımız davetlidir.
TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI VAKFI
Etiketler:
📆 23 Mayıs 2015 Cumartesi 10:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR