MENÜ ☰
ARTDUŞ
Eylül 2026
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » 21. Uluslararası Geleneksel El Sanatları Festivali Başlıyor
21. Uluslararası Geleneksel El Sanatları Festivali Başlıyor

Pendik Belediyesinin bu yıl 21.sini düzenleyeceği “Uluslararası Geleneksel El Sanatları Festivali” 7 Eylül Pazartesi günü Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in katılımıyla açılacak. Pendik Sahil Meydanı’nda bir hafta sürecek festivale bu yıl Makedonya’dan İran’a 10 ülkeden 57 sanatçı katılacak. Ziyaretçiler iğne oyasından ahşap oyuncağa yüzlerce el emeği ürünü hem yakından görecek hem de üretim süreçleriyle ilgili bilgi alabilecek. 

Festival Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in katılımıyla açılacak
Pendik Belediyesinin geleneksel sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla her yıl düzenlediği Uluslararası Geleneksel El Sanatları Festivali, bu yıl da sanatseverleri Pendik Sahil Meydanı’nda bir araya getirecek. Sanatseverler bu yıl 21.si düzenlenecek festivalde kurulacak stant ve sergilerde sanatçıların çalışmalarını inceleyebilecek, aynı zamanda ustaların sanatları hakkında ayrıntılı bilgi alabilecek. Festival için 7 Eylül Pazartesi günü saat 16.00 Belediye Başkanı Ahmet Cin’in katılımıyla açılış töreni düzenlenecek. 

10 ülkeden 57 usta sanatçı katılacak
Bu yılki festivalde Bulgaristan, İran, Kazakistan, Kıbrıs, Kırgızistan, Macaristan, Makedonya, Özbekistan ve Ukrayna’nın yanı sıra ev sahibi Türkiye’den olmak üzere toplam 10 farklı ülkeden 57 usta sanatçı ağırlanacak. 

Bir hafta boyunca sanat ve kültür etkinlikleri
7-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde vatandaşlar, hafta boyunca usta sanatçıların canlı performanslarını izleme fırsatı bulacak. Halk oyunları gösterileri, konserler, söyleşiler ve uygulamalı atölye çalışmalarıyla zenginleşecek program kapsamında festival alanında kurulan sergi de ziyaret edilebilecek. Festival, farklı ülkelerin ve Türkiye’nin geleneksel sanatlarını bir araya getirerek kültürler arası etkileşime de ev sahipliği yapacak.

📆 07 Eylül 2026 Pazartesi 13:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL
29 Ekim

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Loading ...

PİYASALAR