MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » 31 YIL SONRA GAZİLERİMİZ YİNE KIBRIS’TA
31 YIL SONRA GAZİLERİMİZ YİNE KIBRIS’TA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31’inci kuruluş yıldönümü  nedeniyle Kartal Belediyesi ile birlikte Kıbrıs’a gelen gaziler duygu dolu anlar yaşadı. Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimler Derneği ve  İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği başkanları,  Kıbrıs gazileri Sefa Altunpınar, Yüksel Uzuner ve Nihat Aslantaş yapılan gezi ile birlikte hem hüznü, hem de mutluluğu bir arada yaşadı.

 

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Rauf Raif Denktaş’ın heykelinin açılışı için gelen Kıbrıs gazileri Sefa Altunpınar, Yüksel Uzuner ve Nihat Aslantaş eski günleri hatırladı. Hüzün ve mutluluğu bir arada yaşayan Kıbrıs gazileri, “Çok duygulandık. Kıbrıs’ı kurtarmak için geldiğimiz o anılar yeniden gözümüzde canlandı. Hüzünlendiğimiz kadar mutluluk da duyuyoruz. Yeniden burada olmak bu anıları yaşamak bizim için çok ayrıcalıklıydı. Kartal Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Altınok Öz’e burada bu heyecanı, bu mutluluğu birlikte bize yaşattığı için teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Oktay Kaya Kıbrıs’ta bulunmaktan mutlu olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e çok teşekkür ediyoruz. Kıbrıs’ta bulunmak bizim için çok güzel ve önemli.  Kıbrıs’ta yeniden bulunmak çok özel, anlamlı. Bu topraklarda birçok arkadaşımızı kaybettik. Biz onları göremiyoruz ama onlar bizi gökyüzünden görüyorlar.” dedi.

 

 

Hüzün ve mutluluk bir arada

 

İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba ise Kıbrıs’ta olmaktan mutlu olduğunu ama bu mutlulukla birlikte hüznü de beraberinde yaşadığını söyledi. Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın şehit olan oğlunu ziyaret ettiğini belirten Akbaba, “Mutlulukla hüznü bir arada yaşıyorum. Rahmetli Denktaş şehit olan oğlumu mezarında ziyaret etmişti. Şehitlikle çekilen fotoğrafı oğlu Serdar Denktaş’a verdim. Rahmetli Denktaş Kıbrıs’ı kurtardı. Bugün ise rahatlıkla o eserini gelip izliyoruz ve sahip çıkıyoruz. Kartal Belediyesi’ne de bizleri Kıbrıs’a getirdikleri için teşekkür ediyorum. Kartal Belediyesi gazisine ve şehidine sahip çıkıyor. Bu da bizleri mutlu ediyor.” dedi.

📆 19 Kasım 2014 Çarşamba 09:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR