MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kültür-Sanat, Manşet, Pendik, Toplum » 33 ülkenin sanatı Pendik’te buluşuyor
33 ülkenin sanatı Pendik’te buluşuyor

Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması 4 Eylül’de başlıyor

33 ülkenin sanatı yan yana sergilenecek

Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması bu yıl “Uluslararası İslam Ülkeleri Geleneksel Sanatçılar Buluşması” adıyla gerçekleşecek. Afganistan’dan Mali’ye 33 İslam ülkesinden 50 sanatçının katılacağı program 4 Eylül’de başlıyor.

Pendik Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenen Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması, bu yıl İslam ülkelerini ağırlayacak. “Uluslararası İslam Ülkeleri Geleneksel Sanatçılar Buluşması” adıyla 4-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, IRCICA (İKT İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi) işbirliği ile düzenleniyor. Afganistan’dan Özbekistan’a, İran’dan Mali’ye 33 İslam Ülkesinin yer alacağı organizasyona 50 sanatçı katılacak. Sanatçılar, yüzyıllara meydan okuyan onlarca geleneksel el sanatını uygulamalı olarak sergileyecek. Pendik Sahil Dumankaya Cami Meydanı’nda düzenlenecek organizasyon sayesinde sanat tutkunları, İslam Dünyası’nın çeşitli coğrafî bölgelerinden gelen birçok sanatkârla tanışma fırsatı da bulacak. Festivale Türkiye adına Dilek Yerlikaya, Hikmet Barutçugil, İsmail Yiğit, Münevver Üçer ve Savaş Çevik katılacak.

İslam ülkelerindeki sanatçılara destek

Uluslararası Geleneksel Sanatçı Buluşmasının dünyada artık bir marka haline geldiğini elirten Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, bu yıl İslam coğrafyasından misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Başkan Şahin, “Dünya barışı ve huzuru için fikrini sanatla ifade eden, kültürünü, birikim ve gözlemlerini sanatıyla eserlerine aktarabilen ustalarımızın çoğalması gereklidir. Biz de bu gereklilik çerçevesinde İslam ülkelerindeki vahim atmosferi mahiyet ve maharetleriyle değiştirebileceğimize inandığımız sanatçılarımızla bir araya gelerek, bizlere yakışır muhabbetin şekillenmesi için gayret gösteriyoruz” diyerek, festivale olan desteğinden dolayı IRCICA’ya da teşekkür etti.

İslam İşbirliği Teşkilatı üye devletlerindeki geleneksel el sanatlarının yenilenmesi, korunması ve geliştirilmesi için uzun vadeli Zanaat Geliştirme Programı yürüttüklerini belirten IRCICA Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren ise Pendik Belediyesi işbirliği ile düzenlenen bu festivalin sanatkarları teşvik edeceğine inandığını belirtti.

Hangi ülkeler katılacak?

Düzenlenen festivalde Türk sanatçıların yanı sıra Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Cezayir, Dağıstan, Endonezya, Fas, Filistin, Güney Afrika, Hindistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Moritanya, Malezya, Mali, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Suudi Arabistan, Sudan, Tacikistan, Tataristan, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Umman, Ürdün ve Yemen’den sanatçılar katılıyor.

📆 26 Ağustos 2015 Çarşamba 15:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR