MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » 7.LALE ŞENLİĞİ KARTAL SOĞANLIK’TA GERÇEKLEŞTİ
7.LALE ŞENLİĞİ KARTAL SOĞANLIK’TA GERÇEKLEŞTİ

 

VATANDAŞLARA 20 BİN LALE SOĞANI DAĞITILDI

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün çabalarıyla geleneksel hale gelen Lale Şenliği’nin 7.si, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Vatandaşlara binlerce lale dağıtılan şenlikte Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Soğanlık semtinin adının lale soğanından geldiğini bir kez daha vurguladı ve Soğanlık halkına, semtlerine sahip çıktıkları için teşekkür etti.

 

Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen 7. Lale Şenliği’ne Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Kartallı Muhtarlar, Kartal Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“Laleye, Kartal’a ve mahallenize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum”

 

  1. Lale Şenliği için Soğanlık Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalık topluluğa önce halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı. Gösterinin ardından şenliğin açılışkonuşmasını yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, lalenin Soğanlık’a ait olduğunu vurgulayarak “Görüyorum ki Soğanlık halkı, Soğanlık’a ve adına sahip çıkıyor. Kartal, Soğanlık’a sahip çıkıyor. Kartal, laleye sahip çıkıyor. Buradan çıkan ve saraya giden, saraydan Hollanda’ya giden ve dünyanın Hollanda lalesi olarak bildiği ve Hollanda’nın 100 milyara yakın gelir elde ettiği lalenin buradan çıktığını herkes algıladı bu geçen süre içerisinde.. Soğanlık’ın adı, soğan sarımsaktan gelmiyor, lale soğanından geliyor. Buradan çıktı ve bir devire ismini verdi. Nevşehir’li Damat İbrahim Paşa’nın sadrazam olduğu dönemde Lale Devri oldu. Bir diğer Nevşehirli de geldi, Soğanlık’ta laleyi ortaya çıkarttı. Tabi ki bunların hepsi tesadüf. Ama Haseki Sultan rahatsızlanıp buraya gelmeseydi belki de bunlar olmayacaktı. Laleye sahip çıktığınız için, Kartal’a sahip çıktığınız için, mahallenize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Kartal düşlüyor, düşünüyor ve dönüşüyor”

 

Kartal’ın ve Soğanlık Mahallesi’nin güzel bir yolda ilerlediğine dikkat çeken Başkan Altınok Öz, “Bugün Posta Gazetesi’nin başlığında yazdığı gibi Kartal düşlüyor, düşünüyor ve dönüşüyor. Dönüşürken de vahşi bir dönüşümle değil, adım adım güzelliklere doğru dönüşüyor. Ben, bunun için tüm çalışan arkadaşlarımı, ekip arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasının ardından 7. Lale Şenliği’nde vatandaşlara lale dağıttı. 20 bin lale soğanının dağıtıldığı şenlik boyunca canlı heykeller gösterilerine devam ederken, vatandaşlar bugüne özel hazırlanmış olan platformda ücretsiz hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstanbul34gazetesi

 

 

 

 

 

 

📆 03 Nisan 2018 Salı 12:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR