MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » 8 ayda Osmanlıca kursuna büyük ilgi
8 ayda Osmanlıca kursuna büyük ilgi

Pendik Belediyesinin son dört yıldır düzenlediği Osmanlıca Kursu’ndan bugüne kadar yüzlerce kişi yararlandı. Yeni Mahalle Semt Konağı’nda Tarihçi-Yazar Dursun Gürlek tarafından verilen kursu başarıyla bitirenler Osmanlıca yazılmış eserleri okur hale gelebiliyor.

 

Osmanlı Tarihçisi Dursun Gürlek bu dilin sanıldığı kadar zor olmadığını belirtiyor. Türkçe ile Osmanlıcanın hemen hemen aynı diller olduğunu, Osmanlıcanın daha gelişmiş ve zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirten Gürlek, “Osmanlıca aslında yeni bir dil gibi algılanıyor. Oysa öteden beri milletin konuştuğu bir dildir. Öğrenmek zor değil. Yeter ki metodu bilin. ” diyor.

Kurs sekiz ay sürüyor

Osmanlı Tarihçisi Dursun Gürlek tarafından verilen Osmanlıca Kursu Ekim ayında başlayıp Mayıs ayında sona eriyor. Haftada bir kez Cuma günü verilen kurs yaklaşık iki saat sürüyor. Kursu başarı ile bitirenler eski eserlerdeki Osmanlıca dilini rahat bir şekilde okuyup tercüme edebiliyor. Her kursta olduğu gibi Osmanlıca’da da başarının anahtarı derslere düzenli katılmaktan geçiyor.

 “Başlangıç zor, gerisi kolay”

 Katılan kursiyerler de Osmanlıca’nın temel bilgisini aldıktan sonra sonra geriye kalan öğrenme sürecinin çok daha kolay olduğunu belirtiyor.
Süheyla Yadigar: Osmanlıcayı hep merak etmişimdir. Eski dönemlere ait mezarlarda ne yazdığını okumak istemişimdir. Şimdi bu kurs ile bu imkana kavuşacağım.

Birsen Gözde: Bu dile oldum olası merakım olmuştur. Öğrenme aşamasında başlangıç zor olabilir ama  bazı temel şeyleri öğrendikten sonra gerisi çok kolay oluyor.

Melike Akbulut: Benim gibi bu dile ilgisi olanlar bu kurslardan yararlanmalı. Ayrıca  Osmanlıca okullarda seçmeli ders olarak okutulmalı. Bu şekilde daha uygun olur diye düşünüyorum.

Etiketler:
📆 24 Aralık 2014 Çarşamba 13:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR