MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ 1. ULUSLARARASI ŞİİR FESTİVALİ YAPILDI
KARTAL BELEDİYESİ 1. ULUSLARARASI ŞİİR FESTİVALİ YAPILDI

Kartal Belediyesi’nce düzenlenen 1. Uluslararası Şiir Festivali, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Üç gün devam eden festival sonunda katılımcı şairlere belge ve plaketleri, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Hüsnü Yeşilyurt ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar tarafından verildi.

kartal-siir-festivali (1)
Festivalin kapanış konuşmasını, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer yaptı. Üç gün devam eden festivalde şiirle ilgili güzel değerlendirme ve anlatımların yanı sıra farklı ülkelerden şairlerin şiirlerini dinleme şansına erişildiğini belirten Gürer, “ Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, Kartal ilçemizin, sanatın ve kültürün Anadolu yakasında merkezi olması adına çok sayıda etkinliğin gerçekleşmesini sağladı. Başkanımız, kültür ve sanatın önemine sürekli vurgu yaparak bu yönde çalışmalarımızın yoğunlaşmasını istiyor. O doğrultuda bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üç gün süresince şiir ile ilgili güzel anlatıları, şairlerimizden de muhteşem şiirleri dinledik. Şiir, kelimelerle ifade edilemeyen duyguların dizelere dökülerek nesiller boyu aktarılmasını sağlayan önemli bir değer. Ustalarını ve şiiri bizlere sevdirenleri, aramızda olmayanları saygıyla anıyorum ve bizlerle birlikte olanlara da şunu demek istiyorum. İyi ki varsınız, var olmaya devam edin ki savaşın, ayrımın, insanların rengine, diline, ırkına göre ayrımın sona ereceği tek güç olan kültür ve sanat her zaman yücelsin ” dedi. Emeği geçenlere ve düzenlemede yer alanlara teşekkür eden Gürer, konuşmasının ardından festivalin öncüsü Metin Cengiz’e plaketini takdim etti.

 

kartal-siir-festivali (3)

Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Av. Hüsnü Yeşilyurt ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, şairler Naim Araydi (Filistin), Uke Zenel Buchpapaj (Arnavutluk) Slave Gjorgjo Dimski (Makedonya), Vito Intini (İtalya), Behruz Kia (İran), Jaime B. Rosa (İspanya), Klety Sotiriadou (Yunanistan), Talpalaru Valentin (Romanya), Onur Akyıl (İzmir), Sina Akyol (İzmir), Muzaffer Kale (İzmir), Celal Soycan (Mersin), Zehra Betül Yazıcı (Bursa), Müesser Yeniay (Ankara) ve İstanbul’dan Hüseyin Aslan, Kadir Aydemir, Funda Bahçeci, İsmail Biçer, Metin Cengiz, Ömer Lütfü Demircan, Enver Ercan, Dilruba Nuray Erenler, Haydar Ergülen, Ali Rıza Gelirli Küçük İskender, Metin Kaya, Türkay Korkmaz, Altay Öktem, Yavuz Özdem, Nilay Özer, Sevilay Özyürek, Leyla Şahin, Hasan Uğur Taşcı, Erkut Tokman, İsmet Yalçın ve Niyazi Yaşar’a plaketlerini takdim ettiler.

Galeri
📆 29 Eylül 2014 Pazartesi 11:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR