MENÜ ☰
ARTDUŞ
Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » Akademi Genç Eğitime Devam Ediyor
Akademi Genç Eğitime Devam Ediyor
Ümraniye Belediyesi’nin gençlerin ilmî ve kültürel alanda temel bilgiler edinmelerini sağlayan etkinliklerinden biri olan Akademi Genç’in bu haftaki konuğu, Prof. Dr. Süleyman Derin oldu…

Ümraniye Belediyesi’nin gençlerin ilmî ve kültürel alanda temel bilgiler edinmelerini sağlayan etkinliklerinden biri olan Akademi Genç’in bu haftaki konuğu, Prof. Dr. Süleyman Derin oldu.

 

Ümraniye Belediyesi, gerçekleştirdiği kültür, sanat ve eğitim faaliyetleriyle gençlerin gelişimlerine destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Akademi Genç derslerinin bu haftaki konusu Tasavvuf başlığı altında “Tasavvufta Gençlik” temasıydı. Marmara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Derin’in anlattığı ders; Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Tasavvuf, İslam ahlakı ve İslam’ın yaşanmasıdır diyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Süleyman Derin: “Tasavvuf; insandan insanlıktan bahseder, İslam’ın özünü ve esâsını açıklar. Kişinin kendi nefsiyle olan ilişkisini ve lazım olan bil­gileri, sosyal adabı, kul ile Rabbi arasındaki yakınlıkta ona fayda ve zarar veren şeyleri anlatır. İlahi hükümleri kalbe beyan ederken fıkıh ilmine, kalp hastalıklarını ve ruh bozukluğunu tedavi eden ilaçları sunmada da tıp ilmine benzer. Kötü ahlakı, İslam’ın ışığında fazilete dönüştürmede tasavvuf en iyi bir vesiledir. Gayesi: İnsan kalbinin ve ruhunun derinliklerine, Allah’a yönelme duygusu­nu yerleştirmektir. Neticesi de Allah-u Teala’nın rızasına kavuşmak­tır” dedi.

 

Günümüz gençliğinin tasavvuf ile olan ilgisi de oldukça önem arz ediyor diyen Derin, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle duyguları yoğun olan, duygu bakımından yoğun bir dönem yaşayan gençlerin tasavvuftan alacağı çok şey var. Çünkü gençlik, her milletin ümidi ve istikbali demektir. Gençlik güzel yetiştirilir, kendisini bekleyen görev ve sorumluluklara layıkı veçhile hazırlanırsa, milletinin ilerlemesinde rol oynayacağı gibi, o milletin milletlerarasında layık olduğu yere ulaşmasına da tesir eder. O yüzden gençlerin kendisini yetiştirmesi, ahlaklı, merhametli ve çalışkan olması gerekiyor diyerek, dinleyicilerin sorularını cevaplayarak dersini sonlandırdı.

📆 29 Şubat 2016 Pazartesi 11:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR