MENÜ ☰
ARTDUŞ
Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » “ATIK YAĞ SİZDEN DOĞA DOSTU HEDİYELER BİZDEN”
“ATIK YAĞ SİZDEN DOĞA DOSTU HEDİYELER BİZDEN”
“ATIK YAĞ SİZDEN DOĞA DOSTU HEDİYELER BİZDEN”
Kartal Belediyesi 22 Mart Dünya Su Günü ve Orman Haftası’na hazırlanırken çevre kirliliğinin önlenmesi konusuna dikkat çekmek amacıyla yeni bir çalışmaya imza atıyor. 22 Mart Dünya Su Günü ve Orman Haftası’nı aynı zamanda ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Günü’ ilan eden Kartal Belediyesi, ” Atık Yağ Sizden Doğa Dostu Hediyeler Bizden” başlıklı bir kampanya başlattı.
Atıkların kaynağında toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasına katkıda bulunmak ve çevre bilincinin artması amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde, 22 Mart’ta saat 10:00’da Dünya Su Günü ve Orman Haftası kutlama etkinliğinin yapılacağı Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ne biriktirdiği atık yağlarla gelen vatandaşlara Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından doğa dostu sürpriz hediyeler verilecek.
Atık Yağların Doğaya Zararları
Atık yağlar ekotoksik özelliğe sahiptir. Çevreyi kirletmekte ve bulunduğu ortamda yaşayan canlılara zarar vermektedir. Yeraltı sularını kirletmekte, sualtı canlılarını etkilemekte, kanalizasyon sistemlerinde ve atık su arıtma tesislerinde tıkanıklıklara ve kirlilik yükünün artmasına neden olarak işletim ve bakım maliyetini arttırmakta, toprağa döküldüğünde kirlenmeye neden olmaktadır.
Yapılan araştırmalarla, atık su kirliliğinin % 25’ini kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağların oluşturduğu ortaya çıkmıştır. Arıtılmayan atık suların içindeki bitkisel ve hayvansal atık yağlar, denizlere, göllere ve akarsulara ulaştığında suyun kirlenmesi ve sudaki oksijenin azalması balıkların ölümüne sebep olmaktadır.

📆 08 Mart 2016 Salı 10:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR