MENÜ ☰
ARTDUŞ
Mart 2026
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi, Lise ve Üniversite Tercihlerinde Öğrencilerin Yanında
Kartal Belediyesi, Lise ve Üniversite Tercihlerinde Öğrencilerin Yanında

Kartal’da ikamet eden ve hem Liselere Geçiş Sistemi (LGS)’ne hem de Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na giren öğrenciler için ücretsiz tercih danışma çadırları hizmet vermeye başladı.

Kartal Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iki farklı yerde kurulan Tercih Danışma Merkezleri’nde, alanında uzman eğitim danışmanları, gençlere yardımcı olarak merak ettikleri konularda onları aydınlatıyor.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kartal Meydanı’na kurulan çadırda LGS’ye giren öğrencilere eğitim danışmanları tarafından tercih edebilecekleri liseler hakkında bilgi veriliyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Parkı’nın girişine kurulan merkezde de yine eğitim danışmanları görev alarak LGS’nin yanı sıra YKS’ye giren gençlere puanları, yetenekleri ve beklentileri doğrultusunda en doğru seçimi yapmaları konusunda danışmanlık yapıyor.

LGS Tercih süreci 5 – 20 Temmuz tarihleri arasında yapılırken, YKS tercih süreci ise 27 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Galeri
📆 21 Temmuz 2022 Perşembe 21:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL
29 Ekim

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR