MENÜ ☰
ARTDUŞ
Eylül 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Tuzla » Tuzla’da ekmek fırınlarına fiyat ve gramaj denetimi
Tuzla’da ekmek fırınlarına fiyat ve gramaj denetimi

Tuzla Belediyesi, İstanbul Valiliği ve Esnaf Sanatkârlar Odası’ndan gelen resmi yazı doğrultusunda, haziran ayından itibaren ilçedeki fırınları düzenli olarak denetlemeye devam ediyor. 1 kilogram ekmeğin fiyatının 50 TL olarak belirlendiği resmi yazıya uymayan fırınlara, yasal tespit tutanakları düzenleniyor.

Zabıta ekipleri, Tuzla’da faaliyet gösteren fırınların azami fiyat tarifelerine uygunluğunu sağlamak için titiz bir çalışma yürütüyor. Her gün farklı bir bölgede gerçekleştirdikleri rutin kontrollerde, gramaj, fiyat ve tarife dışı üretim veya satış yapılıp yapılmadığını tespit etmek için detaylı incelemelerde bulunuyorlar. Ekipler, fırınların hijyen standartlarına da dikkat ederek, temizlik ve gıda güvenliği açısından gerekli denetimleri gerçekleştiriyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB) tarafından açıklanan azami ekmek fiyat tarifesine uymadıkları belirlenen fırınlara Haksız Fiyat Artışı Tutanağı düzenleniyor ve bu fırınlardan savunma isteniyor. Bu süreç, tüketicinin korunması ve adil ticaretin sağlanması açısından son derece önemlidir.

Tuzla Belediyesi, bu denetimlerin yanı sıra, ilçedeki fırınların sağlıklı ve kaliteli hizmet sunmasını teşvik etmeye de devam ediyor. Böylece, Tuzlalı vatandaşlar için güvenilir gıda ürünleri temin etmek, esnaf için ise sürdürülebilir bir iş ortamı oluşturuluyor.

📆 26 Eylül 2024 Perşembe 11:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR