MENÜ ☰
ARTDUŞ
Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Tuzla » Tuzla Belediyesi’nde deprem tatbikatı düzenlendi
Tuzla Belediyesi’nde deprem tatbikatı düzenlendi

Tuzla Belediyesi’nde afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmanın önemine vurgu yapmak amacıyla kapsamlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, belediye personelinin olası afetler karşısında nasıl hareket etmesi gerektiğini öğrenmesi ve acil durum yönetimi becerilerini geliştirmesi amacıyla düzenlendi.

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’ün öncülüğünde hayata geçirilen tatbikat, siren sesi bittikten sonra personelin toplanma alanına inmesiyle son buldu. Tatbikata katılan personel, senaryolar üzerinden pratik yaparak afet yönetimi konusunda deneyim kazandı.

“OLASI BİR DEPREM DURUMUNDA HAZIRLIKLI OLMAK, TÜM TOPLUMUN SORUMLULUĞUDUR”

Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Sevcan Bilir, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, “Olası bir deprem durumunda hazırlıklı olmak, tüm toplumun sorumluluğudur. Biz de Tuzla Belediyesi olarak, personelimizi bu konuda en iyi şekilde eğitmek ve bilinçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Belediye personelleri, deprem bölgesinde yaşadıkları için bu tür tatbikatların önemine dikkat çekerek, zaman zaman yapılmasının gerekli olduğunu ifade ettiler. Tuzla Belediyesi’nin Kültür Sanat Etkinlik Sorumlusu Berna Arıkan, “Deprem tatbikatı, afet anında ne yapmamız gerektiğini hatırlamak açısından çok önemli. Bu konuda hassasiyetle yürüttüğü çalışmalardan dolayı Sayın Başkanımız Eren Ali Bingöl’e teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Tuzla Belediyesi, bu tür tatbikatların gelecekte de düzenlenerek, halkı ve personeli afetlere karşı bilinçlendirme misyonunu sürdüreceğini duyurdu.

📆 02 Ekim 2024 Çarşamba 11:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR