
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Başkanlığı, Soğanlık Metro çıkışında gerçekleştirdiği çalışma ile gündeme damga vurdu. Gerçeğin üzerinin örtülmesine karşı, iddianamede gizlenenlerin Kartal’ın her köşesinde halkla buluşturulduğu etkinlikte yurttaşlara önemli mesajlar verildi.

CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Özlem Cendere Doğan ve kadın kolları yönetiminin de katıldığı buluşmada; kadınların yaşadığı eşitsizlikler, gençlerin artan gelecek kaygısı ve emeklilerin her geçen gün ağırlaşan geçim mücadelesi bir kez daha gündeme taşındı.

Etkinlikte yapılan açıklamalarda, toplumun farklı kesimlerinin yaşadığı sorunların görmezden gelinmesine tepki gösterilerek, “Kadınların emeği yok sayılıyor, gençler hayallerini yurt dışına taşımak zorunda bırakılıyor, emekliler ise temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale getiriliyor. Biz bu tabloya sessiz kalmayacağız” denildi.

CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, halktan yana siyaset anlayışını vurgulayarak, “Gerçeğin üzerini örtenlere karşı, gerçekleri halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Bu düzen değişene kadar sokakta, meydanda, halkın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Kadın Kolları Başkanı Özlem Cendere Doğan ise kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta maruz kaldığı eşitsizliklere dikkat çekerek, “Kadınların sesi kısılmak isteniyor ama biz buradayız. Eşitlik mücadelesini büyütmeye, dayanışmayı güçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Soğanlık Metro’da yoğun ilgi gören çalışma, yurttaşların katılımı ve destek mesajlarıyla sona ererken, CHP Kartal örgütünün benzer buluşmaları ilçe genelinde sürdüreceği belirtildi.

Bir yanıt yazın