MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal’ın merkezinde , yüksek binalara direnen şirin ev!
Kartal’ın merkezinde , yüksek binalara direnen şirin ev!

Kartal da büyük binaların içinde kalmış bayraklı küçük bir ev… Kentsel dönüşümün konforu başka olabilir belki ama, eski huzurlu yapılar bu binalar içinde kaybolup gidiyor.

 

Büyük binalar içinde kalmış, unutulmaya yüz tutmuş bu tarihi dokusu olan ev, çoğu Kartallının da her gün önünden geçtiği fakat görmediği bir sokak da bulunuyor. Kentsel dönüşüm adı altında hemen hemen, her gün yeni bir inşaata başlanılıyor.

Eski binalar yıkılıp yerine yenisi yapılıyor ama kimsenin eskiye dair bir anısı kalmıyor. Eski evlerin yok olmasıyla birlikte insanların anıları da yok olup gidiyor.

Kartal’ın da o güzel tarihi böylece  bozuluyor. Bu şirin ve anılarla dolu olan evler korunmalı, çünkü eski Kartal’ı anlatan en güzel örneklerden biri.

KÜÇÜK SEVİMLİ EV 2

Eskilere özlem sadece Ramazan’da mı olmalı?

Her ramazan başladığın da söylenen bir söz, nerde o eski ramazanlar? Peki, nerde kaldı o eski evler? Çocukluğunun geçtiği… Bahçesin de oyunlar oynadığı anılarına şahit olan evler, ya yıkılıyor ya da büyük binalar yüzünden görünemez duruma geliyor.

 

Kartal’daki bu küçük sevimli ev de bunlardan bir tanesi ama hala direnmeye çalışıyor, kim bilir belki de unutulmaktan korkuyor…

#DİRENKÜÇÜKSEVİMLİEV

 

HABER: BUKET YILDIRIM 

Galeri
📆 09 Temmuz 2014 Çarşamba 16:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR