MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » “AÇIK DERS” SERİSİNİN DÖRDÜNCÜSÜ BAYRAM DEMİRKOL PARKI’NDA GERÇEKLEŞTİ
“AÇIK DERS” SERİSİNİN DÖRDÜNCÜSÜ BAYRAM DEMİRKOL PARKI’NDA GERÇEKLEŞTİ

Kartal Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile hazırlanan “Açık Ders” serisinin dördüncüsü, Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleştirildi. “Türkiye’de Deprem Afeti ve Eğitimi” başlığını taşıyan 4. seminer, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat tarafından verildi. Seminere; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Tirgil, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri ve Kartallı vatandaşlar katıldı.

Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleşen seminer, yaklaşık 2 saat sürdü. Seminerde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, “Bildiğiniz gibi deprem, bir doğa olayıdır. Depremi, afete çeviren, toplumlardır. Dolayısıyla deprem, ülkemizde ve dünyada gerçekten can kayıplarına ve yıkımlara neden olmaktadır.” diyerek slayt gösterimine geçti. Kalafat, görseller eşliğinde gerçekleştirdiği slayt gösteriminde 1900-2018 yılına kadar olan dönemde, doğal afet kaynaklı küresel ölümlerin kaynağına değindi. Slayt boyunca; Türkiye’de depremi oluşturan sebepleri, afetlerin boyutunu, alınması gereken tedbirleri ve afetlere dirençli bir toplum olabilmek için yapılması gerekenleri anlattı. Türkiye’de afete neden olan depremlerin özellikleri, etki alanları ve riskleri, özellikle kent depremlerinde afete hazırlık safhasının önemi, depreme dayanıklı bina yapımının toplum tarafından talep edilmesi ile ilgili bilincin yaratılması gerektiği ile de alakalı katılımcılarla detaylı bilgi paylaşan Kalafat, örnekler ışığında yaşamımız boyunca olabilecek büyük depremlerin risklerinin azaltılması ve en aza indirilmesine yönelik çalışmalar, zemin ve yapı ilişkisinin bir depremde ne kadar etkili olduğu, afet öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında da aydınlatıcı paylaşımlarda bulundu.

Dersin soru cevap kısmının bitmesinin ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, katkılarından dolayı Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat’a teşekkür ederek kendisine Kartal heykelciği takdim etti.

📆 11 Ağustos 2018 Cumartesi 20:41   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR