MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Toplum » ADALILAR NEFES ALANLARI İÇİN YÜRÜDÜ ,ORMANLARINA SAHİP ÇIKTILAR
ADALILAR NEFES ALANLARI İÇİN YÜRÜDÜ ,ORMANLARINA SAHİP ÇIKTILAR

“Ormanlar Sağlık ve Huzurun En İyi Limanıdır “

Temmuz 2020 Heybeliada Çam Limanı Adalarda birkaç gün üst üste çıkan yangınlarla ilgili basın açıklaması yapıldı .

Heybeliada iskelesinde başlayan yürüyüşte ellerinde dövizlerle yürüyen vatandaşlar “Dağ başını Duman Almış” şarkısını herbir ağızdan söyledi.Çam limanında son bulan yürüyüş kısa dinlenmenin ardından yangın alanına kadar devam etti.Çam Limanı yanında bulunan yangın yerine ulaşan vatandaşlar gördükleri manzara karşısında üzüntülerini gizleyemedi.
CHP Adalar İlçe Başkanlığının düzenlediği yürüyüş ve basın açıklaması İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat tarafından yapıldı.

“YANGININ EN BÜYÜK NEDENİ İNSAN KAYNAKLI İHMALLERDİR”


Akpolat,basın açıklamasında şu ifadelere dikkat çekti,Bölgemizdeki ormanlarımız hem biz Adalıların hemde İstanbul gibi büyük bir metropolün yegane nefes ve yaşam kaynaklarındandır ve bu yüzden etkin korunmayı hak ettiğini düşünüyor ve buradan yetkilileri göreve çağırıyoruz .Çocuklarımıza,gençlerimize yeşil bir dünya emanet etmek en büyük sorumluluğumuzken gereken tedbirler alınmayarak gözlerimizin önünde yok olan ormanlarımız yüreğimizi yakmaktadır .Dünyanın heryerinde şehrinde çıkan yangınların en büyük nedeni insan kaynaklı ihmallerdir. Bu durum bölgemiz içinde böyledir .Yaz aylarında özellikle hafta sonları bölgemize gelen ziyaretçilerimizin ormanlarımıza vereceği zarar ve yangın riski yüksektir .Durum böyleyken tek düşüncesi mesire alanlarını ve kıyıları orman statüsüne sokup ,kiraya vererek kar elde etmek olan Kanlıca Orman işletme Müdürlüğü hem Heybeliada’da hemde diğer ormanlarda çıkan yangınların en büyük sorumlusudur .Ormanlarımızda yangınlar dünde çıkmıştır ,bugünde çıkmaktadır ve yarında çıkacaktır.

Sorun bizim ne kadar hazırlıklı olduğumuzdur. Bilindiği üzere, ormanda çıkan bir yangın görünmeden ve çıktığı yer saptanmadan herhangi bir söndürme faaliyetine girişilemez .Çıkan bir yangının anında saptanması ,yangın sezonunda ormanların düzenli olarak kontrol altında tutulmasıyla gerçekleşir.Bunun için ormanlar sabit gözetleme noktaları kule ve kulebeler ,gezici ve sabit gözeticiler bulundurulmalıdır .Ama malesef bu hizmetlerden mahrumuz .Bizler çıkacak bu yangınlara karşı hazırlıklı olmamız kaanatindeyiz.Orman yangınlarımız çıktıktan sonra değil ,yangın çıkmadan gereken tedbirleri almamız gerekmektedir ifadelerine yer verdi.

Basın açıklaması sonrasında yangın alanında incelemelerde bulunan CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat CHP Adalar İlçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Adalar gençlik kolları ve Kadın kolları yönetim kurulu üyeleri programı sonlandırdılar .

HABER FOTO :NURAY YILMAZ

📆 20 Temmuz 2020 Pazartesi 10:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR