MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Adil Erdem’i Gözyaşları İçerisinde Anlattı
Adil Erdem’i Gözyaşları İçerisinde Anlattı

Pendik Belediyesi, Cahit Zarifoğlu’nun “Yedi Güzel Adam” adlı şiiri şiirinde bahsettiği şairlerden biri olan Adil Erdem Bayazıt’ın  ölümünün 10. yılında bir anma programı düzenledi. Duygulu anların yaşandığı programda arkadaşı Rasim Özdenören, Adil Erdem Bayazıt’ı gözyaşları içerisinde anlattı.

 

Cahit Zarifoğlu, “Yedi Güzel Adam” şiirinde “Bu insanlar dev midir? Yatak görmemiş gövde midir?” diye başlar. Şiirinde bahsettiği bu yedi güzel adam Cahit Zarifoğlu, Alaaddin Özdenören, Akif İnan, Adil Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil ve Sezai Karakoç’tur. Pendik Belediyesi, her biri Türk edebiyat ve düşünce tarihinde önemli etkiler bırakmış bu güzel adamlardan Adil Erdem Bayazıt’ın ölümünün 10. yılında bir anma programı düzenledi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Canayakın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Bayazıt’ın çocukları ve çok sayıda davetli katıldı.

Çocukları Pendik Belediyesine teşekkür ettiler

Anma Programında usta şair Bayazıt’ı can yoldaşı Rasim Özdenören anlattı. Programın başında Bayazıt’ın  hayatı ve fikirlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi sonrası Özdenören, duygulu anlar yaşadığı programda zaman zaman gözyaşları içerisinde Adil Erdem’le yaşadığı anıları katılımcılarla paylaştı. Adil Erdem’le öğrencilik ve bekar evinde birlikte yaşadığı yıllarda yaşadıkları anekdotları ve zorlukları anlatan Özdenören onun doğrudan kaçınmayan ve her bildiğini dobra dobra söyleyen bir adam olduğunu söyledi. Programa davet edilen Adil Erdem Bayazıt’ın kızı ve oğlu da duygularını dile getirerek babalarını unutmayan Pendik Belediyesine teşekkür ettiler.

📆 11 Mayıs 2018 Cuma 12:37   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR