MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin, “Bizler eğitim gönüllüsüyüz.”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin, “Bizler eğitim gönüllüsüyüz.”

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi’nde, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk veli toplantısı yapıldı. 9. Sınıf öğrenci velileri için gerçekleştirilen toplantıda önemli mesajlar verildi.

 

Öğrenci velilerine koçluk sistemi, okul disiplin kurallarına uyulması, üniversiteye hazırlık ve tamamlayıcı kurslar gibi konularda bilgiler aktaran Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin vakıf misyonuyla çalıştıklarını söyledi.

 
“Vakıf misyonuyla çalışıyoruz.”


AHMET ŞİMŞEK LİSESİ

Yaptığı konuşmada koçluk sisteminin Ahmet Şimşek Anadolu Lisesinin olmazsa olmazları arasında yer aldığını vurgulayan Bora Esin, “Kurumumuzla iletişim kurmak istediğinizde koçluk sistemini kullanınız. Sınıf öğretmenlerimiz, idarecilerimiz her an yanınızdadır. Kapımız her zaman açıktır, vakıf misyonuyla çalışıyoruz. Bizler eğitim gönüllüsüyüz. Eğitim için gerekli olan her şeyi yapmaya hazırız. Bizlere dilediğiniz zaman, her durumda ulaşabilirsiniz. Ayrıca, okulumuzun internet sitesini takip etmeyi unutmayınız. En güncel bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz.”dedi.

 
“Yabancı dil kitaplarını ücretsiz dağıttık.”
Yabancı dile ve üniversite hazırlığına çok önem verdiklerini de belirten Esin, “Biz özel okullar arasında bir ilki gerçekleştirdik ve yabancı dil kitaplarını ücretsiz dağıttık. Testler de hazır, dağıtılacak. Yabancı dil konusunda Anadolu Yakası’nın en iddialı kurumlarından birisiyiz. Geçen yıl yabancı dil sınavlarında yüzde 96 gibi bir başarıyı yakaladık. Önümüzdeki yıl yüzde 100’ü hedefliyoruz. Üniversite sınavlarında iddialıyız. Özellikle 11. Sınıftan başlayıp, üniversite hazırlık çalışmalarımızı sistematik olarak sürdürüyoruz.

 

11. ve 12. Sınıflarda, 964 saatlik ekstra bir üniversite hazırlık çalışması gerçekleştireceğiz. 11. Sınıfta alanlara ayrıldığında her öğrencimiz 964 saat eğitim alacaktır. Dershaneler varken bir dershanenin öğrenciye sunduğu hizmet 450 saatti. Biz öğrencilerimizi bunun iki katından fazla süreyle üniversite sınavlarına hazırlayacağız. Bize güveniniz. Bizim yanımızda, arkamızda olunuz. Gözümüzden kaçan herhangi bir hatamızı görürseniz kapımızı çalınız ve bizleri uyarınız. Hatalarımızı düzeltmek için eğitim öğretim kriterleri ve politikaları içerisinde elimizden geleni yaparız.”dedi.

 
“Birbirimizi kucaklamamız çok önemlidir.”

 
Disiplin konusunu çok önemsediklerini de anlatan Esin şunları söyledi; “Şu an 9. Sınıfta yaklaşık 270 öğrencimiz var. Bunların çoğu farklı kurumlardan geldiler. Geçmişte aldıkları eğitim okulumuzla biraz farklılık gösterebilir. En önemli görevimiz, onları Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi 9. Sınıfı yapmaktır. Disiplin kurallarımız farklı okullardan gelen öğrencilerimiz için biraz sıkıcı olacaktır. İlk bir ayda sıkılabilirler. Kırmızı çizgilerimizi onlara net bir şekilde gösterir ve hatırlatırız.

 

Öğrencilerimiz size, ‘ bu okul fazla sıkıcıymış’ derlerse bize destek olunuz. Özellikle öğrencilerden duyduğunuz konularda herhangi bir ön yargıya kapılmadan önce mutlaka bizimle irtibata geçiniz, fikrimizi alınız. Rehberlik birimimizin veli seminerlerine katılınız. Ortak bir hedefe yürüyebilmek için birbirimizi kucaklamamız çok önemlidir. Bize güvendiğiniz için teşekkür ederiz.”

 
Toplantının ardından kokteyl düzenlendi, sonra da veliler sınıflara geçerek öğretmenlerden bilgiler aldılar.

Galeri
📆 09 Ekim 2015 Cuma 10:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR