MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek: Atam rahat uyu, yaktığın meşale hiç sönmeyecek.
Ahmet Şimşek: Atam rahat uyu, yaktığın meşale hiç sönmeyecek.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 79. Yıldönümünde saygıyla anıldı.

Ahmet Şimşek Koleji gösteri merkezinde tüm okulun katılımıyla düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri saat 9’u 5 geçe saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul lobisinde oluşturulan temsili Anıtkabir’deki mozoleye çelenk konulmasının ardından başlayan törenlerde günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Duygu yoğunluğunun yaşandığı törenler sırasında şiirler okundu, İngilizce sunumlar yapıldı, Atatürk’ün sevdiği türküler söylendi, oratoryolar sahnelendi, okul koroları birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

“Ahmet Şimşek Koleji Atatürkçü okul olarak tanınmaktadır.”
Okulun Kurucusu Ahmet Şimşek te törende yaptığı konuşmada gençlere güvendiğini vurgulayarak, “Sevgili gençler, vefatının 79. Yılında Atatürk’ü özlem ve saygıyla anıyoruz, hatırası önünde bulunmanın heyecanı içindeyiz. Her 10 Kasım bizlere hem hüzün, hem de gurur yaşatır. Hüzünlüyüz, ne kadar yıl geçerse geçsin onu unutamıyoruz. Gururluyuz, bu vatanı ve cumhuriyeti siz gençlere güvenerek emanet etti. O, ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz. Gençler, benim fikirlerimi güçlendiren ve sürdüren sizler olacaksınız.’ demişti. Ben de diyorum ki; Atam müsterih ol, rahat uyu. Senin yaktığın meşale hiç sönmeyecek. Türk milleti, Türk gençliği senin aydınlattığın, çizdiğin yolda ilerleyecek ve yükselecektir.

Sevgili gençler; O, büyük bir kahraman, büyük bir dahi, büyük bir lider, büyük bir devlet adamı, büyük bir eğitimci, büyük bir sosyolog, büyük bir ekonomist, büyük bir siyasetçiydi ama bunların arasında en çok, büyük bir eğitimciydi. Kendini de öyle kabul ettirdi ve Türkiye’yi aydınlığa kavuşturan eğitim prensiplerini ortaya koydu. Bütün unvanlarını bir yana bıraktı, başöğretmen unvanını iftiharla sahiplendi ve eğitime önem verdi. Ne mutlu Türk Milletine ve bizlere ki, böyle bir dünya liderine sahibiz. Atatürk’e sarılalım ve onu rehber olarak kabul edelim. O, ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek gayemizdir.’ demişti. Sizler fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetişiyorsunuz. Atatürk’ün aydınlattığı yoldan ayrılmayın. Geçmiş zaman gösterdi ki, O’nun aydınlattığı yoldan ayrılanlar yıkıldılar, perişan oldular. Atatürk’ün yolundan ayrılmayın ve başka fikirlere sakın kanmayın. Taassuba, hilafete, gericiliğe, tarikata, cemaate, sapık ideolojilere, hurafelere değer vermeyin. Çünkü sizleri aydın gençlik yapan yüce Atatürk olmuştur. Bu çatının altındaki Ahmet Şimşek Koleji, çevremizde ve tüm yurtta Atatürkçü okul olarak tanınmaktadır ne mutlu size, ne mutlu bize. Bu vatan Türk gençlerinin omuzlarında yükselecektir. Buna tüm kalbimle inanıyorum, sizleri gözlerinizden öpüyorum.” dedi.

“Şu an karşımda yüzlerce Atatürk görüyorum.”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin de törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bu gün ülke olarak en önemli günlerden birisini yaşıyoruz, Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Her 10 Kasım’da Atatürk’ü daha çok özlüyorum ve şu an karşımda yüzlerce Mustafa Kemal Atatürk görüyorum. Sizler bu ülkenin her şeyisiniz. Sakın Atatürk’ün idealleri doğrultusunda koşmaktan geri kalmayınız ve Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirasın bilançosunu sürekli gözden geçiriniz. Atatürk’ü sevmek ve inanmak, onun bu ülke için yaptığı her şeyi her gün hatırlamak ve her gün gerekeni yapmaktır. Atatürk’le birlikte kalın.”
“Atatürk örnek bir liderdi.”
Ahmet Şimşek Koleji İlkokul Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli ise törende yaptığı konuşmada, “Bu gün yüce önderimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz. Atatürk benliğiyle, aklıyla, ilmiyle, savaş meydanlarındaki cesaretiyle tüm dünyanın örnek aldığı büyük bir liderdi. 10 Kasım yüreğimizden bir parçanın koptuğu gündür ama bu gün hüzünlü de olsak umutsuz ve mutsuz değiliz. Çünkü atamızın gösterdiği yolda yürüyoruz. Sen rahat uyu, bize emanet ettiğin bu vatan ebediyen var olacaktır.” dedi. 

Galeri
📆 11 Kasım 2017 Cumartesi 22:46   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR