MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek Kolejinde çevre festivali düzenlendi.
Ahmet Şimşek Kolejinde çevre festivali düzenlendi.

Ahmet Şimşek Kolejinde çevre festivali düzenlendi.

Birbirinden ilginç etkinlikleriyle ve sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Ahmet Şimşek Kolejinde çevre festivali düzenlendi. Öğrencilere erken yaşta çevre bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Ahmet Şimşek Koleji 3. Sınıf öğrencileri, Aydın Üniversitesi ÇEVSÜR (Çevre ve Sürdürülebilir Kampus Kulübü) öğrencileriyle birlikte çevre festivali düzenledi. Etkinliğe Kartal TEMA Vakfı üyeleri de katıldı ve öğrencilere TEMA önlükleri hediye etti. Anaokulu öğrencileri korosu da etkinliğe çevre konulu şarkılar söyleyerek katkıda bulundu.
Kedi köpek maması giriş bileti oldu.

Öğrenciler, okulun bahçesinde düzenlenen çevre festivaline katılabilmek için yanlarında kedi köpek maması getirdiler. Toplanan mamalar çevrede bulunan sokak hayvanlarına dağıtıldı, kalanı da Tuzla kedi evine gönderildi. Erken yaşta çevre bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan etkinliğe katılan öğrenciler; Güneş ocağının, güneş panelinin, telefon şarj eden bisikletin nasıl çalıştığını öğrendiler. Doğal gübre kullanarak okul bahçesine çeşitli tohumlar ektiler. Kamp ve çadır atölyesinin, geri dönüşüm atölyesinin ne olduğunu kavradılar. Kedi evleri, nesli tükenen hayvan maskeleri ve uçurtmalar yaptılar. Kuş yemlerinin nasıl yapıldığını öğrendiler.
“Doğa, insan ve hayvan uyumunun önemini kavradılar.”
Çevre bilincinin erken yaşta kazanılacağını belirten 3-E sınıfı öğretmeni Enes kuş yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Öğrencilerimize daha yaşanılabilir, daha yeşil bir dünya için neler yapılabileceğini göstermeye çalıştık. Onlar da yapılacak şeylerin zor olmadığını, bunları günlük hayata uyguladığımızda dünyamızın daha yeşil, daha temiz, daha yaşanılabilir olacağını gördüler. Doğa, insan ve hayvan uyumunun önemini kavradılar. Yeşilin her zaman hayatımızda olması amacıyla, bu yıl ilk kez düzenlediğimiz festivalimizi geleneksel hale getireceğiz.”

Galeri
📆 01 Kasım 2017 Çarşamba 16:37   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR