MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşekli öğrenciler “Deli Bayramı” ile güldürdü.
Ahmet Şimşekli öğrenciler “Deli Bayramı” ile güldürdü.

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin sahnelediği “Deli Bayramı” adlı tiyatro oyunu çok beğenildi ve bol bol alkışlandı. Turgut Özakman’ın yazdığı oyunu başarıyla sahneleyen öğrenciler, izleyenleri gülme krizine soktu.

 
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü Rehber Öğretmeni Arkın Gelenbe‘nin yönetiminde sahnelenen oyunda Gizem Vatan, Ceren Bayrak, Buket Yaren İnce, Lara Batıbeki, Asya Özcü, Berrak İzci, Zehra Kaplan, Dilara Demir, Busem Ayşe Türkoğlu, Begüm Özcanik, Asya Naz Doğan, Şafak Küçükbaş, Selin Kılıç, İrem Hüma Aslan, Derin Akman, Taylan Yaycı ve Kenan Uluğaşkun rol aldı.
“Başarılı bir dönem geçirdik.”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin oyundan sonra yaptığı konuşmada, “Her zaman olduğu gibi yine başarılarla dolu bir dönem geçirdik. Öğrencilerimiz her alanda olduğu gibi sahnede de başarılı oldular, profesyonellere taş çıkarttılar. Öğrencilerimi kutluyorum” dedi.
“Onlar deli!”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü Rehber Öğretmeni Arkın Gelenbe de yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Öğrencilerimiz çalışmaya başladığında sahneye çıkmaya korkuyordu, sesleri çıkmıyordu. Şimdi geldikleri noktaya bakıyorum da, bu kadarını beklemiyordum. Çok iyiler. Bu arada onlar deli. Yani deliyi oynamıyorlar. Zaten bu oyunu da onlar deli olduğu için seçtim, kendilerini oynasınlar diye düşündüm. Çok iyi iş çıkardılar, onlarla gurur duyuyorum.”
“Sanata ihtiyaç var.”
Okulun kurucusu Ahmet Şimşek ise sanatın önemini vurguladığı konuşmasında, “Bu gün güzel bir sanat gösterisi seyrettik. Toplumun özellikle bu sıralarda sanata, kültüre çok ihtiyacı var. Mühim olan toplumu sanat yönünden memnun etmektir. Bir toplumun yükselmesi için maneviyata da önem verilmelidir. Bunun başında da sanatsal faaliyetler gelir. Nu mutlu bize ki, ne mutlu bu kuruma ki topluma güzel eserler sunuyorlar, sanatsal faaliyetlerde bulunuyorlar. Onun için gençlerimizin bu gösterisini önemsiyoruz. Bizleri sanatsal bakımdan güldürdüler, düşündürdüler ve sevindirdiler. Gençlerimizi, yavrularımızı kutluyorum. Yıllardır sanatçı yetiştiren, güzel oyunlar sahneleyen Arkın Gelenbe’ye de teşekkür ederim” dedi.
Oyunun Hakkında:
Deli Bayramı isimli oyunda olaylar, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde geçmektedir ve Türkiye’nin sosyo-ekonomik panoraması sunulmaktadır. Oyunda, keskin değişimlere uğrayan hayat ve yozlaşan değer yargıları karşısında insanın yaşadığı kırılma, traji-komik bir dille anlatılmaktadır.

Galeri
📆 01 Haziran 2017 Perşembe 19:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR