MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek’te Barcelona rüzgarı esti.
Ahmet Şimşek’te Barcelona rüzgarı esti.

Barcelona’nın Türkiye temsilcileri Ahmet Şimşek Koleji’nde konferans verdi. FC Barcelona’nın Türkiye temsilcisi Albert Medall Mundet, Ahmet Şimşek Koleji gösteri merkezinde düzenlenen etkinlikte FC Barcelona’nın tarihini anlattı.


Dünya spor tarihine damgasını vuran Messi, İniesta, Pep Guardiola gibi birçok ünlü sporcunun FC Barcelona alt yapısında özenle yetiştirildiğini belirten Mundet, “Birçok ülkede temsilcilikler açarak küçük yaşta çocukları eğitiyoruz ve futbol dünyasına hazırlıyoruz. Barcelona Futbol Kulübü’nün resmi futbol okulu olan FCBEscola İstanbul, Türkiye’deki 6-14 yaş arasındaki çocuklara, FC Barcelona’nın genç takımlarında uygulanan metotlara ve felsefeye uygun olarak futbol bilgi ve becerileri geliştirme fırsatı sunmaktadır.” dedi.
“Sizlerle iftihar ediyoruz.”
Ahmet Şimşek Koleji Kurucusu Ahmet Şimşek ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sevgili öğrencilerimiz, sporcu, kuvvetli, güçlü öğrencilerimiz hepiniz hoş geldiniz. Bu yüksek ilginizden anlaşılıyor ki, sizler sporu seviyorsunuz. Her biriniz birer sporcu olarak yetişecek ve göğsümüzü kabartacaksınız. Sizlerle iftihar ediyoruz. Çünkü sizler aydın gençlersiniz, ileriyi gören gençlersiniz, medeni ve modern insanlarsınız. Bunu bildikleri için buraya gelen Albert Mundet’i tebrik ediyorum ve teşekkürlerimi arz ediyorum. Yüce Atatürk, ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ demişti. Şimdi aranıza dünya çapında efsane olmuş Barcelona’nın mensuplarının gelmesi bizi sevindirdi. Çünkü biz onlara imreniyoruz, onlar da bize imreniyorlar. Türk gibi kuvvetli olduğumuzu onlarda anladılar. Burada bilgiyi alıyorsunuz, burada bilgili insanlar, meslek sahibi insanlar olmak için yetişiyorsunuz. Bunu yapmak için kafanızı yoruyorsunuz. Bilgi almak, kültür almak, adam gibi yetişmek için sahip olduğunuz bedeninizi korumanız, ona bakmanız lazım. Ona bakmak ta ancak sporla olur. Sporun en tanınmışı, en sevileni, en beğenileni, en sosyali, en kültürel olanı da futboldur. Futboldan vazgeçmeyin. Futbol sadece ayak oyunu değildir. Futbol zeka oyunudur, kafa oyunudur ve bedenin bütün uzuvlarını çalıştıran, kuvvetlendiren bir spordur. Bunu hayatınız boyunca yapın. Bilhassa sporun her dalını yapın. Sizleri seviyoruz ve mükemmel yetişmenizi istiyoruz. Onun için aramıza gelen Barcelona takımını ve onun gibi efsane olmuş takımları başımızın üstünde tutuyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından FC Barcelona’nın Türkiye temsilcisi Albert Medall Mundet, Ahmet Şimşek’e isminin yazılı olduğu Barcelona forması ve plaket verirken, Ahmet Şimşek ise Mundet’e günün anısına plaket verdi. Etkinlikte ayrıca, madalya töreni de düzenlendi ve başarılı öğrencilerin madalyalarını Ahmet Şimşek taktı.

📆 08 Nisan 2019 Pazartesi 22:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR