MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek’te çekişmeli turnuva
Ahmet Şimşek’te çekişmeli turnuva

Ahmet Şimşek’te çekişmeli turnuva.

 
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi’nde, 10. Sınıflar arasında düzenlenen münazara turnuvası sona erdi.
“Biri yabancı bir ülkeye gittiğinde… Göç ettiği ülkenin adetlerini yaşamalıdır. / Kendi adetlerini yaşamalıdır.” konu başlığıyla, 10-G ve 10-i Sınıfları arasında gerçekleşen münazara turnuvasının finalinde çekişmeli anlar yaşandı. İzleyenlerin coşkulu tezahüratları eşliğinde geçen yarışmanın sonunda Matematik öğretmeni Olcay Öncü, Resim öğretmeni Dersim Kılıç ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Salih Yeni’den oluşan jüri üyeleri, “Kendi adetlerini yaşamalıdır.” Tezini savunan 10-İ sınıfı öğrencileri Duygu Geçgel, Ezgi Korucu, Yaren Acar ve Tuvanna Delikkaya’nın şampiyonluğunu ilan etti.


“Güzel bir turnuva oldu.”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin turnuvanın sonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Okulumuzda gerçekleştirilen etkinlikler saymakla bitmez. Artık hızlarına yetişemiyoruz ve etkinlikleri takip etmekte zorlanıyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz etkinlikler arasında en çekişmeli ve en heyecanlı geçen turnuva bu oldu. Edebiyat bölümüne teşekkür ederim, çok çalıştılar ve güzel bir turnuva düzenlediler. Öğrencilerimiz de görevlerini en iyi şekilde yaptılar ve her iki tezi de çok iyi savundular. Her iki grubu da kutluyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 
“Turnuvamız çekişmeli geçti.”
Mart ayında başlayan ve ilk günden itibaren çok çekişmeli geçen münazara turnuvasını organize eden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayşe Gül Par ise yaptığı açıklamada, “Münazara Turnuvasında şimdiye kadar 4 eleme, 2 çeyrek final, 1 yarı final ve 1 final olmak üzere 8 karşılaşma düzenledik. Hepsi de birbirinden çekişmeli anlara sahne oldu. Münazara, konuşmacıların kendilerini savunabilme becerilerini geliştirir, zamanı iyi kullanmayı öğretir, farklı görüşteki insanlara saygılı olmayı sağlar, empati yeteneğini geliştirir, konuşmak kadar dinlemenin de önemli olduğunu kavratır, araştırmaya yöneltir en önemlisi de öz güven kazandırır. Bu nedenle turnuvamızın yararlı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Galeri
📆 24 Mayıs 2017 Çarşamba 14:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR