MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Kartal, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek’te Mevlana’yı Andılar.
Ahmet Şimşek’te Mevlana’yı Andılar.

Mevlana’nın 743. Vuslat yıldönümü Ahmet Şimşek Kolejinde törenlerle anıldı. Ölüm gününü “Allah’a Kavuşma” sayan ve “Herkes ayrılıktan bahsetti, ben ise vuslattan.” diyen Mevlana’yı anma törenlerinde duygulu anlar yaşandı.

 
Ahmet Şimşek Ortaokulunun hazırladığı “Şeb-i Arus, Mevlana’yı Anma” töreni, programın sunuculuğunu da yapan Türkçe öğretmeni Selma Dündar’ın okuduğu, Mevlana’nın “Işığı gördüm” isimli şiiriyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mücahit Sözügüzel ile Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hakan Bereketli Mevlana’yı anlattılar. Video gösterimi ve şiir dinletisiyle devam eden programda, Ahmet Şimşek İlkokul-Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli de kısa bir konuşma yaparak Mevlana’dan özdeyişler okudu. Müzik Öğretmeni Evren Elgin yönetimindeki Yetenek Akademisi öğrencilerinden oluşan koronun “İlahiler” sunumuyla devam eden etkinlik, sema gösterisiyle sona erdi.
Mevlana Kimdir?

Mevlana Celaleddin Rumi Din bilginidir, hoşgörü ve barışın sembolüdür. Asıl ismi Muhammed Celaleddin’dir. “Mevlana” ismi, “Efendimiz” anlamına gelmektedir. Mevlana 1207 yılında Afganistan’ın Belh şehrinde doğmuştur. Annesi Belh emiri Rükneddin’in kızı Mümine Hatun, babası Bahaeddin Veled’dir.
Mevlana’nın hayatında en önemli bir yere sahip olan Şems tebrizi, Mevlana için dönüm noktası olmuştur. Hayatının uzun bir bölümünü Konya’da geçiren Mevlana, 17 Aralık 1273 tarihinde 66 yaşında vefat etmiştir. Türbesi de Konya’dadır. Mevlana’nın ölüm anına, Şeb-I Arus (düğün gecesi) denilmektedir.
Mevlana’nın yedi öğüdü:
Cömertlik ve yardım etme konusunda akarsu gibi ol.
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.
Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
Tevazu ve alçak gönüllükte toprak gibi ol.
Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

Galeri
📆 19 Aralık 2016 Pazartesi 18:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR