MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek’te öğrenmeyi öğretiyorlar.
Ahmet Şimşek’te öğrenmeyi öğretiyorlar.

Ahmet Şimşek Koleji öğrencileri, “Yetenek Akademisi” kapsamındaki Mental ve Zeka Oyunları Atölyesinde gerçekleştirilen etkinler sayesinde akıllı telefon, tablet gibi teknolojik ürünlerin zararlarından bir nebze de olsa uzaklaşıyorlar ve birbirinden eğlenceli zeka oyunlarıyla öğrenmeyi öğreniyorlar.

“Keyifli zaman geçiriyorlar.”

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı birinci döneminde oldukça yoğun etkinlikler yaptıklarını anlatan Mental ve Zeka Oyunları Öğretmeni Ali Gül şunları söyledi; “Çocuklarımız akıllı telefon ve tablet gibi ürünler yüzünden teknolojinin zararlarıyla çok erken yaşta tanışıyorlar. Bu zararları en aza indirmenin yolu zeka oyunlarıdır. Yetenek Akademisi kapsamındaki Mental ve Zeka Oyunları atölyemizde, öğrencilerimizin başarı ve becerilerini geliştirecek zeka oyunları oynuyoruz. Öğrencilerimiz bu oyunlar sayesinde sosyalleşme, farklı düşünebilme, akıl yürütme, takım çalışması yapabilme, iletişim kurma, sabretme, kazanma ve kaybetme bilinci kazanma, hafıza, dikkat, koordinasyon gibi becerileri canlı tutmayı öğreniyorlar, keyifli zaman geçiriyorlar, en önemlisi de öğrenmeyi öğreniyorlar.
Ayrıca ders yoğunluğu olan öğrencilerimiz, eğlenceli zeka oyunlarıyla hem nefes alma ihtiyaçlarını gideriyorlar, hem de akademik başarıları için altyapı hazırlıyorlar. Öğrencilerimiz zeka oyunlarını evde de oynayarak aile içi iletişimlerini de güçlendiriyorlar ve ailece verimli, keyifli zaman geçiriyorlar.
Bunları başarıyla gerçekleştirebilmek amacıyla çalıştığımız için birinci dönem oldukça yoğun geçti. Mental Aritmetik etkinliklerimizde Parmak Aritmetik sistemini kullanarak, sayıları sağ-sol beyin koordinasyonuyla saymayı ve çarpım tablosunu öğrendik. Akıl-İşlem (kağıt-kalem) Oyunları etkinliklerimizde Sudoku, Kendoku, Farklı Komşular, ABC Bağlamaca, Amiral Battı öğrendik. Strateji Oyunları etkinliklerimizde Üçtaş, Domino, Surakarta, Hedef 4, Tıc-Tac-Toe(xox), Tavşan-Tazı, Zıpzıp(Skıppıty ) öğrendik. Sözel-Görsel-Hafıza Oyunları etkinliklerimizde Kelime Avı, Gizli Resim Bulma, Sayı-Renk-Şekillerle Kavram Eşleştirme ve İlişkilendirme öğrendik. Kendi imkanlarımızla hazırladığımız Mekanik Zeka Oyunları etkinliklerimizde de çoklu zekaya uygun Tangram, Sayıbul, Kurbağa, Dikkatli Git, Atla-Topla ile Mantıksal-Matematiksel ve Kinestetik gibi eğlenceli zeka oyunlarını öğrendik ve oynadık. İkinci dönemimiz de yoğunluk olacak. 4. Geleneksel Dokuztaş, Mangala, Koridor, Abalone Stratejik Zeka Oyunları Turnuvamız olacak. Ayrıca Sudoku, Anagram, Mantık Soruları, Tetromino, Pentamino gibi bir çok zeka oyunlarını da öğreneceğiz.”

📆 16 Ocak 2019 Çarşamba 16:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR