MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek’ten uyarı; “Temel liselerde mağdur olmayın”
Ahmet Şimşek’ten uyarı; “Temel liselerde mağdur olmayın”

Milli Eğitim Bakanlığı, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

 
2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasına bir ay kalmasına rağmen, dershanelerin dönüşüm sürecindeki belirsizlikler, velilerin kafalarını her geçen gün daha da fazla karıştırıyor. Veliler, Anayasa Mahkemesi’nin dershaneler hakkındaki gerekçeli kararı yayınlamasının ardından özellikle temel liseler konusunda ne yapacaklarını iyiden iyiye şaşırdılar.
Velilerin, çocuklarının iyi bir eğitim alması için çabaladığını ancak dikkatli olmazlarsa yanılabileceklerini ve dönüşü olmayan, pişmanlıklarla dolu bir yola girebileceklerini söyleyen Ahmet Şimşek velileri uyardı.
“Araştırmadan ve görmeden, merdiven altı, sağlıksız, düzensiz, disiplinsiz, ideolojik kökten gelen yerlere avuç dolusu para ödeyerek mağdur olmayınız.”

 
Ailelerin, özellikle temel liseler konusunda iyi araştırma yapması gerektiğini vurgulayan Ahmet Şimşek şöyle konuştu; “Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte, yeni açılacak olan ve pek çoğunun ruhsatı bile olmayan temel liseler, normal liseler gibi gündüz ders saatlerinde milli eğitim bakanlığının müfredat programına konan bütün dersleri okutmak mecburiyetindedirler.
Temel liseler, üniversiteye hazırlık takviye kurslarını, ders saatleri dışında ve hafta içindeki günlerde son dersten sonra, gece olmadan önce vermek zorundadırlar. Yani, okulun normal ders saatlerinde kurs vermek yasaktır. Ancak dersler bittikten sonra kurs verme imkânları vardır. (yönetmelik ve ilgili kanun bunu emretmektedir.)

 
Şu halde, size temel lise yöneticileri tarafından denilecektir ki; ‘Çocuğunuz bütün gün okul saatlerinde normal dersleri görmeyip, onun yerine sadece takviye kursları ile bütün yıl üniversiteye hazırlanacak.’ Bu iddia ve beyan tamamen yalan ve yanlış olup, kandırmacadır. Kurslar ancak yönetmelik emirlerine göre, okul programı dışında, yukarıda belirtildiği gibi, bakanlığının denetiminde verilmeye mecburdur. (lütfen yönetmeliği okuyunuz.)
Temel liselerde görev yapan öğretmenlerin geneli, kamu personeli seçme sınavı KPSS’de başarılı olamayan ve açıkta kalan öğretmenlerden oluşmaktadır. Eğer böyle olmasaydı bütün öğretmenler açıkta kalmaz, atanabilirlerdi.
Kolejimizde ise, temel liselerin ders saatleri dışında vermeye mecbur olduğu kurslardan çok daha fazla, yılda 964 saat üniversiteye hazırlık kursları, özenle seçilmiş uzman öğretmenler tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Çünkü 30 yıllık deneyimli, üstün kaliteli eğitim veren kolejimiz bu önemli hizmeti fazlasıyla, hem de ücretsiz yerine getirmektedir.

 
Sayın veliler; araştırmadan ve görmeden, sakın apartman katlarında, merdiven altı diye tabir edilen sağlıksız, düzensiz, disiplinsiz, ideolojik kökten gelen yerlere avuç dolusu para ödeyerek mağdur olmayınız. Çocuğunuzun istikbalini düşünerek, bu türden faaliyetlere itibar etmeyiniz.”

📆 12 Ağustos 2015 Çarşamba 16:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR