MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kadıköy, Manşet, Politika, Toplum » AK Parti Milletvekili Babuşcu Kadıköy’de Mali Müşavirler İle Bir Araya Geldi
AK Parti Milletvekili Babuşcu Kadıköy’de Mali Müşavirler İle Bir Araya Geldi

AK Parti Milletvekili Aziz Babuşcu, Türkiye’nin terörden kurtulması gerektiğini ifade ederek, “Çünkü biz bu beladan kurtulamazsak, Türkiye’nin yeniden büyük Türkiye olma hayalini yakalaması mümkün değil” dedi.

 
AK Parti Milletvekili ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Aziz Babuşcu, Kadıköy’deki İstanbul Yelken Kulübü’nde Mali Müşavirler ile bir araya geldi. AK Parti iktidarlarından önce ülkeyi yönetenlerin başka güç merkezlerinin etkisinde olduğunu belirten Babuşcu, “AK Parti ise bu merkezi çok büyük bir oranda dönüştürmüştür. Bu merkeze milleti taşımış, milleti taşımakla kalmamış, bu milletin büyük Türkiye hayalini yakalaması konusunda devrim niteliğinde dönüşümlere öncülük etmiş bir siyasi harekettir AK Parti” şeklinde konuştu.

 
AK Parti’nin iktidara geldikten sonra milletten aldığı destekle çok sayıda gelişmeye öncülük ettiğini vurgulayan Babuşcu, “Yani 3 Kasım 2012 koşullarının Türkiye’si ile bugünün Türkiye’si arasında hepimiz hayatımıza değen sonuçlar var. Eğitimde, sağlıkta, altyapıda, ulaşımda, dış politikada, kendi savunma sanayimizde… En büyük kazanımımız bence budur. Bugün terörle mücadelede kendi insansız hava araçlarımızla yaptığımız tespitler ve yüzde 100 isabetlilikle imha ediyorsak, İsrail’in heronlarına muhtaç kalmadığımız içindir. Bugün bizim evet insansız hava aracımız var. Kendi tankımız olduğu gibi. Ordunun kullandığı kendi silahımızı yaptığımız gibi. Kendi çıkarma gemisini, hücumbotunu gerçekleştirdiği gibi. Bu anlamda Türkiye, aynı zamanda kendi savunma sanayinin yüzde 80’ini kendine ait bir noktaya ulaştığı için, dış politikadaki duruşu da farklılaşan bir ülke” diye konuştu.

 
Türkiye’nin değişmesinden bazı uluslararası güçlerin de rahatsız olduğunu ifade eden Babuşcu, “Bu bölgesinde lider ülke olma vasfı taşıyan, sorun alanlarında çözüm üreten, pozisyon alan, tavır belirleyen bir ülke olma konumu ve üstelik büyük bir imparatorluğun mirası genç bir cumhuriyet olarak, o imparatorluğun at koşturduğu kıtalarda onun ayak izleri üzerinde yeniden karşılık bulması, uluslararası bir takım güç merkezlerini ciddi bir şekilde rahatsız etti. Ve böyle bir Türkiye, kabul edilebilir bir ülke değil onlar açısından. Onlar için kabul edilebilir olan ülke, Osmanlı imparatorluğunu tasfiye ederken tanımladıkları, hasta adam olan Türkiye. Ama biz bu hastayı ayağa kaldırdık, yürüttük, koşuyor şimdi” dedi.
Türkiye’nin terörden de kurulması gerektiğini dile getiren Babuşcu,”Çünkü biz bu beladan kurtulamazsak, Türkiye’nin yeniden büyük Türkiye olma hayalini yakalaması mümkün değil. Biz bu terör meselesinden, bu sorundan hangi bağlamda konuşursak konuşalım, kurtulmamız gerektiğini, kurtulamazsak, Büyük Türkiye olma hayalini yakalamanın mümkün olmadığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı…(İHA)

📆 16 Ekim 2015 Cuma 09:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR